Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. května 2022 15:20
Čas čtení 1:21
Martin Mičuda

Nejluxusnější auto světa prošlo modernizací, která přináší ještě luxusnější prvky a paradoxně i látkové čalounění

Nejluxusnější auto světa prošlo modernizací, která přináší ještě luxusnější prvky a paradoxně i látkové čalounění
Zdroj: Rolls-Royce
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY ROLLS-ROYCE ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Aristokratická značka decentně modernizuje svoji vlajkovou loď.

Možná bys to ani netipoval, ale Phantom 8. generace je na trhu již od roku 2017, ačkoli ani po vizuální stránce to není vůbec vidět. Uvědomuje si to i automobilka Rolls-Royce, která si připravila pro svoji pýchu decentní modernizaci, ovšem jen s minimem optických změn. Jak se stalo zvykem, facelift přichází s podtitulem Series II, na to, abys ho ale odlišil od původního provedení, musíš mít opravdu trénovaný zrak automobilového nadšence. Samotné tvary se totiž prakticky nezměnily, změny nastaly jen v detailech.

Prvním z nich je leštěná chromová lišta v mohutné masce, která opticky navazuje na pás denních LED světel. Ty si v rámci modernizace ponechaly svůj tvar, akorát jejich nitro dostalo luxusnější provedení – pod samotnými světelnými moduly přibyl jakýsi světelný hvězdný prach, který připomíná hvězdnou oblohu (stejně jako strop v interiéru). Novinkou je už i možnost sáhnout po podsvícené masce, zatímco do nabídky se začlenily nové disky kol, které svým plným řešením připomínají vozy z minulého století.

Doporučeno
Mám řidičák, ale bojím se řídit. Jak překonat strach? (Rozhovor) Mám řidičák, ale bojím se řídit. Jak překonat strach? (Rozhovor) 25. dubna 2022 7:00
Rolls-Royce, Phantom,
Zdroj: Rolls-Royce

Series II pochopitelně přichází jak ve standardní délce karoserie, tak i s prodlouženým rozvorem pod označením Extended. To servíruje zadní posádce extra porci prostoru a luxusní atmosféry. Nově Rolls-Royce navíc nabízí čistě látkové čalounění interiéru, čímž reaguje na aktuální trendy. Nejde přitom o běžnou látku, ale jedná se o mimořádně kvalitní vzorek z Itálie, kterému sekundují bambusová vlákna. I Rolls-Royce je tedy důkazem toho, že doba se nám změnila a časy, kdy kožený interiér představoval vrchol nabídky a „plnou výbavu“, jsou pryč. Do nabídky se zároveň začlenily nové dekory a estetické detaily, které ve výsledku přeměňují ultra-luxusní interiér na honosné umělecké dílo.

Novinky evidujeme také na poli multimédií, což potvrzuje systém Rolls-Royce Connected s novými aplikacemi. Ty umožňují nejen lepší propojení s chytrými telefony, ale také možnost na dálku monitorovat vozidlo a předem ho připravit na jízdu. Po technické stránce se nic nemění. Pod majestátní kapotou tak nadále dřímá ikonický 6,75litrový dvanáctiválec s výkonem 420 kW/571 koní a 900 Nm. Akcelerace na stovku tomuto kolosu za přítomnosti 8stupňové automatické převodovky přitom zabere jen 5,3 sekundy, maximálka je na úrovni 250 km/h.

Rolls-Royce PhantomRolls-Royce, Phantom,Rolls-Royce, Phantom,Rolls-Royce, Phantom,
Zobrazit galerii
(18)
Domů
Sdílet
Diskuse