Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. května 2022 19:21
Čas čtení 0:46
Martin Mičuda

LEGO odhalilo detailní stavebnici supersportu. Postavit si můžeš Ferrari s nejvýkonnějším motorem v historii

LEGO odhalilo detailní stavebnici supersportu. Postavit si můžeš Ferrari s nejvýkonnějším motorem v historii
Zdroj: Lego/propagačné foto
TECH LEGO ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Model Ferrari Daytona SP3 tvoří 3 778 dílků.

Přesně před dvěma lety společnost LEGO představila obrovskou stavebnici Lamborghini a v uplynulých hodinách jsme poznali další pozoruhodný kousek ze série Technic. Právě ta odjakživa potvrzuje, že ikonické lego kostky nejsou určeny pouze pro děti. Důkazem toho je i nejnovější model Ferrari Daytona SP3.

Dánský výrobce stavebnic tak opět navrhl supersport podle skutečné předlohy, kterou reprezentuje v měřítku 1 : 8 v opravdu autentickém zpracování. Připomeňme, že Daytona SP3 má nejvýkonnější motor v historii značky.

Díky velkému množství pohyblivých částí se jedná o detailní repliku skutečného modelu, který vznikal v úzké spolupráci se samotnou automobilkou. Vzpomeňme proto například funkční řízení, osmistupňovou sekvenční převodovku s pádly pod volantem či motor V12 s pohyblivými písty. Kromě možnosti otevřít kapotu nechybí ani otevírací vertikální dveře, odnímatelný střešní panel či funkční zavěšení kol s tlumiči.

Lego, Ferrari, Daytona SP3,
Zdroj: Lego

Detailně zpracovaná stavebnice s unikátně navrženými disky měří 59 × 25 × 14 centimetrů, přičemž dohromady jde až o 3 778 dílků. Jak je zvykem, kromě samotného modelu a exkluzivního obalu je součástí také návod v elegantní brožurce s informacemi o spolupráci mezi designéry LEGO a Ferrari.

Oficiální cena byla stanovena na hodnotě 399,99 eur (cca 10 tisíc korun), ke spuštění prodeje dojde 1. června.

Lego, Ferrari, Daytona SP3,Lego, Ferrari, Daytona SP3,Lego, Ferrari, Daytona SP3,Lego, Ferrari, Daytona SP3,
Zobrazit galerii
(8)
Domů
Sdílet
Diskuse