Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. června 2022 15:13
Čas čtení 0:38
Jakub Paulík TASR

Na Slovensku spadlo malé letadlo se dvěma Čechy. Jeden zemřel, další je v kritickém stavu

Na Slovensku spadlo malé letadlo se dvěma Čechy. Jeden zemřel, další je v kritickém stavu
Zdroj: Policie SR
NEWS SLOVENSKO ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

Tragický incident se odehrál v lokalitě Nový Gúg.

Ve slovenském okrese Nové Zámky v části Nový Gúg spadlo malé letadlo. Z jeho posádky náraz nepřežila jedna osoba. Druhá se aktuálně nachází v kritickém stavu. Na palubě byli dva Češi.

Mluvčí operačního střediska záchranné zdravotní služby SR Alena Krčová informovala, že se záchranáři o incidentu dozvěděli v 11 hodin. „Na místě se podle dostupných informací měli nacházet dva těžce zranění. Okamžitě jsme aktivovali pozemní i letecké záchranáře, aby jim pomohli,“ vysvětlila Krčová.

Podle jejího tvrzení se v malém letadle nacházeli dva muži a oba utrpěli takzvané polytrauma. „Šlo o několik poranění celého těla a záchranáři je po ošetření převezli do nemocnice v kritickém stavu. Bohužel jeden z mužů zemřel krátce po transportu,“ dodala mluvčí.

Darina Schreková z oddělení komunikace Záchranné zdravotní služby (ZZS) Bratislava informovala, že šlo o muže z Česka.

„Jeden skonal ve vrtulníku letecké záchranné služby, druhý byl převezen posádkou rychlé lékařské pomoci s těžkými poraněními na oddělení anesteziologie a intenzivní medicíny fakultní nemocnice v Nových Zámcích,“ uvedla.

Domů
Sdílet
Diskuse