Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. června 2022 11:13
Čas čtení 0:33
Tereza Patočková ČTK

Soud uznal vinu Ratha, Metrostavu i dalších obžalovaných v druhé větvi korupční kauzy někdejšího politika

Soud uznal vinu Ratha, Metrostavu i dalších obžalovaných v druhé větvi korupční kauzy někdejšího politika
Zdroj: ČTK/Krumphanzl Michal
NEWS DAVID RATH ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

Odvolací pražský vrchní soud v úterý uznal bývalého středočeského hejtmana Davida Ratha a všechny jeho spoluobžalované vinnými v druhé větvi korupční kauzy někdejšího politika.

Rath v případu čelí obžalobě z přijímání úplatků a manipulace s tendry ve Středočeském kraji, za což mu prvoinstanční soud o rok prodloužil jeho již dříve uložený sedmiletý trest vězení. Senát uznal vinnými i stavební firmu Metrostav a její dceřinou společnost Metrostav Infrastructure, kterým tak hrozí zákaz účasti na veřejných zakázkách. Soud nyní čte rozsudek.

Doporučeno
Místostarosta Prahy 9 Marek Doležal rezignoval kvůli kauze Hlubuček. Jakoukoliv vinu odmítá Místostarosta Prahy 9 Marek Doležal rezignoval kvůli kauze Hlubuček. Jakoukoliv vinu odmítá 21. června 2022 10:48

Ústřední trojicí v úterý projednávané kauze je stejně jako v první části případu někdejší hejtman Rath, bývalá ředitelka kladenské nemocnice Kateřina Kottová a její manžel Petr Kott.

Podle nepravomocného verdiktu si na přelomu let 2011 a 2012 domlouvali úplatky za zmanipulování tendrů ve Středočeském kraji za stovky milionů korun. Obžalobě čelí ještě šest lidí včetně bývalého generálního ředitele Metrostavu Pavla Piláta.

Rath si už odpykával sedmiletý pravomocný trest, který mu byl uložen za ovlivňování tendrů na rekonstrukci zámku Buštěhrad na Kladensku. Letos byl propuštěn.

Domů
Sdílet
Diskuse