Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. června 2022 18:33
Čas čtení 0:43
Ema Stanovská

Pápež František: Matky, prestaňte žehliť košele svojim synom a tlačte ich do manželstva

NEWS
Uložit Uložené

Hlava katolíckej cirkvi prehovorila k všetkým „frustrovaným, ale príliš starostlivým“ matkám.

Pápež František dal všetkým „frustrovaným, ale príliš starostlivým“ matkám s dospelými synmi niekoľko „rodičovských rád“. Na bohoslužbe vo Vatikáne vyhlásil, aby prestali žehliť košele svojim dospelým synom a povzbudili ich, aby sa oženili. Píše o tom portál Independent.

Prehovoril aj k dospelým mužom, ktorí „nechcú opustiť svoje hniezdo“, aby sa nepúšťali ľahkou cestou a aby sa v náročných chvíľach nevracali k svojim matkám.

„Matky mi často hovoria – ,urobte niečo, porozprávajte sa s mojím synom. Má 37 rokov a nechce sa oženiť‘,“ povedala hlava katolíckej cirkvi počas omše. „Pani, urobte prvý krok, nežehlite mu košele a pošlite ho do sveta, nech opustí hniezdo.“

Pápež dodal, že rodinná láska „nie je majetnícka a vždy sa usiluje o slobodu“. „Nedovoľme, aby sa rodiny otrávili toxínmi sebectva, individualizmu a súčasnej kultúry ľahostajnosti.“

Pápež František
Zdroj: TASR/AP Photo/Andrew Medichini

Portál Independent pripomína, že pápež František sa dôrazne stavia proti interrupciám, pričom v minulosti prirovnal tento život zachraňujúci zákrok k „najatiu nájomného vraha na vyriešenie problému“.

V poslednom čase sa často hovorí aj o jeho zdravotnom stave. Františka trápi ischias v pravej nohe a zápal pravého kolena, dôsledkom čoho v posledných týždňoch niekoľkokrát zrušil svoj program.

Domů
Sdílet
Diskuse