Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. června 2022 13:47
Čas čtení 0:51
Ilona Hobzová

ČHMÚ: V pátek přijdou tropy a bouřky, na víkend se ochladí. Jak bude na státní svátky?

ČHMÚ: V pátek přijdou tropy a bouřky, na víkend se ochladí. Jak bude na státní svátky?
Zdroj: FOTO TASR/Martin Baumann
NEWS ČHMÚ PŘEDPOVĚĎ POČASÍ SILNÉ BOUŘKY ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

V pátek může spadnout až padesát milimetrů srážek.

Podle nejnovější předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) hrozí v pátek bouřky, které mohou být ojediněle velmi silné, doprovázené deštěm, kroupami a nárazy větru kolem devadesáti kilometrů v hodině. Víkendové teploty pak nepřesáhnou třicet stupňů.

V pátek přijdou tropy, pak ochlazení

Zatímco páteční ráno bude ještě jasné až polojasné, od západu se bude postupně zatahovat a přijdou přeháňky a bouřky, které mohou být ojediněle velmi silné. Mohou je doprovázet přívalové srážky, kterých může spadnout až padesát milimetrů, kroupy a nárazy větru. Zatímco na pátek předpovídají meteorologové nejvyšší denní teploty od 20 °C na západě a do 35 °C na východě území, o víkendu tropické teploty nepřijdou.

V sobotu bude jasno až polojasno, na Moravě a ve Slezsku zpočátku oblačno až zataženo, místy s deštěm. Teploty se budou pohybovat okolo jednadvaceti až sedmadvaceti stupňů Celsia. Podobně by mělo být i v neděli.

Výhled na státní svátky

ČHMÚ už vydal i předběžnou předpověď na další týden. V pondělí by mělo být jasno až polojasno, postupně zataženo, a zejména v Čechách místy přeháňky nebo bouřky. Rtuť teploměru by se opět mohla vyšplhat lehce nad tropických třicet stupňů, na jihovýchodě
až na třicet čtyři.

Doporučeno
Řidič na Českokrumlovsku slepě důvěřoval navigaci, skončil na sjezdovce. Škoda jde do milionů korun Řidič na Českokrumlovsku slepě důvěřoval navigaci, skončil na sjezdovce. Škoda jde do milionů korun 7. února 2024 17:36

Státní svátky v úterý a ve středu bude provázet oblačnost, místy přeháňky, ojediněle i bouřky. Teplota se bude v průběhu dne pohybovat v rozmezí 24 až 29 stupňů. 

Domů
Sdílet
Diskuse