Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento článek vznikl v rámci mediální spolupráce se společností Y-games.
18. října 2022 15:55
Čas čtení 1:52

Nitranský autosalon ovládly e-sporty. Toto jsou mistři Slovenska ve hrách CS:GO, Brawl Stars a FIFA 23

Nitranský autosalon ovládly e-sporty. Toto jsou mistři Slovenska ve hrách CS:GO, Brawl Stars a FIFA 23
Zdroj: Y-games
SPORT E-SPORT ESPORT
Uložit Uložené

Některé návštěvníky nitranského autosalonu spojení dvou akcí příjemně překvapilo.

Mistrovský víkend je za námi. Agrokomplex v Nitře ožil spojením dvou mimořádných eventů. Poprvé jsme měli možnost zažít Dr. Max mistrovství SR v elektronických sportech a Autosalon Autoshow Nitra dohromady. Tisíce fanoušků automobilů a her si tak mohly užít 4 dny plné skvělého programu a úžasných výkonů během herních turnajů.

Y-games, MSR, e-športy
Zdroj: Y-games

CS:GO, FIFA i novinka Brawl Stars

V hale M5 fanoušci postupně poznali nové mistry Slovenska ve hrách Fortuna CS:GO, Dr. Max FIFA 23 a 4ka Brawl Stars. Společně všichni hráči bojovali o celkový prizepool 21 250 € (přes 520 tisíc korun). Titul ve hře CS:GO vybojoval tým Dynamo Eclot, který neprohrál na turnaji ani jediný zápas. Po dvou letech tak opět obhájil 1. místo na MSR a sesadil ve finále mistry z roku 2021 –⁠ tým eSuba.

Y-games, MSR, e-športy
Zdroj: Y-games

Ve hře FIFA 23 se nejlépe dařilo dvojici hráčů z týmu Cryptova, který ve finále nakonec zdolal tým Zlaté ručičky ve složení Seron a Cristy. Hra Brawl Stars, která byla na turnaji letošní novinkou, ukázala kvality mladých hráčů z Česka i Slovenska. Nejvyšší příčku v turnaji vybojovala trojice z týmu GLORE, který úspěšně porazil ve finále chlapce z týmu Sampi.Tipsport. Kompletní seznam výsledků turnaje najdeš na konci článku.

Y-games, MSR, e-športy
Zdroj: Y-games

Úspěšný stream

Livestream zápasů sledovali nejen povzbuzující diváci v Agrokomplexu, ale také desítky až stovky tisíc diváků přes streamovací službu Twitch. Herní turnaje letos přilákaly rekordní počet diváků, kteří už od středy sledovali jednotlivé fáze turnaje a fandili svým oblíbeným týmům.

 

Prohlédni si, jak to vypadalo na MSR a v autosalonu v průběhu akce:

Dr. Max MSR kromě herních výkonů přineslo doprovodný program a atrakce, které si mohli užít návštěvníci spojené akce v Agrokomplexu. Vyzkoušeli si například skvělé konzole Nintendo, pobavili se v Laser Aréně nebo na miniturnajích ve stáncích partnerů. Mohli se také zapojit do různých soutěží, a to například o X-Box Series S ve stánku Datacomp. Samozřejmě se nezapomnělo ani na chutné jídlo. Ve Street Food Days zóně našli návštěvníci jídla různých druhů.

Y-games, MSR, e-športy
Zdroj: Y-games

Premiéra MSR během Autosalon Autoshow se tedy podle organizátorů rozhodně vydařila. Nitra blíže poznala svět e-sportů a e-sportovní fanoušci se mohli potěšit přehlídkou nových automobilů. Po 2 letech v online verzích jsme se konečně mohli také osobně podívat na herní turnaj, který se opět posunul na novou úroveň.

Y-games, MSR, e-športy
Zdroj: Y-games
MSR 22 přinesli generální partneři Dr. Max a 4ka a hlavní partneři Fortuna, Legion by Lenovo, Imagewell, Pringles a Qorpo, kteří přichází s novou slovenskou hrou Citizen Conflict.

Mistrovství ČR v elektronických sportech 2022 ti přináší Yvents, s. r. o., organizátor populárních sportovních festivalů Y-Games a herních lig Y-Games PRO Series, a Slovenská a česká středoškolská sportovní liga.

Y-games, MSR, e-športy
Zdroj: Y-games

Kompletní výsledky turnajů

FORTUNA CS:GO

  1. místo –⁠ Dynamo Eclot
  2. místo –⁠ eSuba
  3. místo –⁠ Entropiq Prague
  4. místo –⁠ Cryptova

Dr. Max FIFA 23

  1. místo –⁠ Cryptova
  2. místo –⁠ Zlaté ručičky
  3. místo –⁠ FC Viktoria Plzeň eSport
  4. místo –⁠ ViOnxCfk

4ka Brawl Stars

  1. místo –⁠ GLORE
  2. místo –⁠ Sampi.Tipsport
  3. místo –⁠ Imperishable Clan
  4. místo –⁠ Inside Games
Domů
Sdílet
Diskuse