Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
21. října 2022 21:12
Čas čtení 1:34
Dominik Vetrák

Resident Evil 4 je splněným snem každého hráče. Podívej se na nový trailer z chystané hororovky

Resident Evil 4 je splněným snem každého hráče. Podívej se na nový trailer z chystané hororovky
Zdroj: Capcom
TECH NOVÉ HRY
Uložit Uložené

Sleduj 5 minut gameplay záběrů, atmosférický trailer a názory médií, která hru vychvalují do nebes.

Společnost Capcom pokračuje v remakování své akční hororové survival série Resident Evil. Po vynikajících hrách Resident Evil 2 a 3 přichází na řadu remake nejlepší části celé série – Resident Evil 4.

Vývojáři přetvořili celou hru od základu, i když nevíme, jestli v remaku budou všechny původní lokace. Tvůrci ale slibují, že remake bude přibližně stejně dlouhý jako původní titul. Ten měl cca 15 hodin.

Doporučeno
Sex, násilí a hrozba pro mládež. Toto je 10 zakázaných a cenzurovaných her Sex, násilí a hrozba pro mládež. Toto je 10 zakázaných a cenzurovaných her 21. září 2022 6:00

Novináři dostali možnost zahrát si začátek hry a mají jen slova chvály. Podle jednoho z nich si velmi rychle vzpomeneš, jak se hra ovládala a chovala, a funguje zde „svalová paměť“, takže hráči původní hry si rychle vzpomenou, jak zpomalit nepřátele.

Zdá se, že Capcom nechce remake úplně změnit, aby nepůsobil tak přehnaně. Ducha původního titulu zachoval, ale hlavní postava Leon S. Kennedy bude mít méně banálních hlášek. Stále však bude „zombíky“ ničit brutálními údery.

Mezi hratelnostní novinky patří možnost blokovat útok šíleného muže motorovou pilou svým nožem. V původní hře byl s tebou amen, protože tě rovnou rozřezal. Novinkou je také to, že se Leon může skrčit a vyhnout se některým nepřátelům. Vývojáři nás určitě překvapí ještě něčím dalším.

Resident Evil 4
Zdroj: Capcom

Příběh hry začne několik let po Resident Evil 2. Leon už není policista, ale speciální agent ve službách amerického prezidenta. Jeho dcera někam zmizela a Leon má za úkol najít ji a dovést do bezpečí. Ostrov, na kterém se ocitne, je však plný znetvořených lidí a příšer. Lidé se po nakažení novým morem stali takzvanými Ganados. Nejsou to zombíci, ale podobají se jim a místo kousnutí tě propíchnou vidlemi.

Resident Evil 4 dorazí na PC, Xbox One, Xbox Series X/S a PS4/PS5 již 24. března 2023. Z trailerů a gameplay záběrů to vypadá na úžasnou hororovou akci.

Capcom kromě toho ukázal i nové záběry na dva další tituly. Už 28. října vychází příběhové rozšíření pro Resident Evil Village s názvem Winter's Expansion. Kromě nových lokací nabídne i nový příběh, který budeme prožívat v kůži Rose, dcery Ethana z Resident Evil VII a Village.

Doporučeno
Toto je 10 nejočekávanějších her roku 2024. Připrav se na obrovské RPG světy i akční dobrodružství Toto je 10 nejočekávanějších her roku 2024. Připrav se na obrovské RPG světy i akční dobrodružství 28. prosince 2023 7:00

Kromě toho tento update do Resident Evil Village přináší i další obsahové novinky včetně možnosti projít hru ve 3rd person módu, takže se na okolí nebudeš dívat očima Ethana, ale kamera bude zasazena nad jeho rameno.

27. října navíc vychází multiplayerový titul Resident Evil Re: Verse, ve kterém budeš moci bojovat proti příšerám společně s dalšími hráči. Pokud vlastníš Resident Evil: Village, budeš si jej moci stáhnout zdarma.

Domů
Sdílet
Diskuse