Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. listopadu 2022 18:28
Čas čtení 1:22
Ilona Hobzová

Hala 17 v Pražské tržnici ožije. Pop-up klub NEONE nabízí pestrý program pro všechny věkové kategorie

Hala 17 v Pražské tržnici ožije. Pop-up klub NEONE nabízí pestrý program pro všechny věkové kategorie
Zdroj: Anymadestudio pro NEONE
NEWS KULTURNÍ AKCE PRAHA ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

Během 12 klubových večerů a živých koncertů vystoupí přes 70 hudebníků a výtvarníků z celého světa.

Klub, kavárna, galerie, platforma pro nové myšlenky a přístupy. Místo pro otevřené lidi, které zajímá kultura města a kultura ve městě. To vše slibuje NEONE, který se po nějaké době znovu otevírá. V provozu bude skoro celý listopad v prostorách Pražské tržnice, konkrétně haly 17. Láká na klub nebo kavárnu, ale i bohatý doprovodný program zahrnující koncerty, diskuze i filmová promítání. 

NEONE bude svítit nejen ve dne, ale i v noci 

Poprvé NEONE otevře v pátek 4. listopadu a bude v provozu denně až do 27. 11. Kromě klubu bude NEONE i místem pro práci, schůzky nebo relax. Během dne si lidé můžou posedět v příjemné kavárně vybavené českým nábytkem TON a odděleným dětským audiovizuálním koutkem.

Během dvanácti klubových večerů a živých koncertů vystoupí přes sedmdesát hudebníků a výtvarníků z celého světa. Dnes večer na It’s opening zahajovací party zahraje nizozemská DJka Marcelle, známá svými eklektickými sety, ve kterých se setkávají různé polohy klubové hudby s experimentálními a tradičními zvuky.

Kromě klubových nocí a koncertů zaujal naši redakci hlavně bohatý doprovodný program pro všechny věkové kategorie. Pro nejmenší návštěvníky se chystá třeba hudební workshop s Leošem Hortem (HRTL), takže můžeš vytáhnout potomka nebo sourozence. Další doprovodný program zahrnuje například diskuzi na téma psychická hygiena v klubovém prostředí. Ta proběhne tuto neděli večer. Příští týden v sobotu můžeš od 14 hodin vyrazit na vinyl bazar. 

TIP redakce: Nenech si ujít 20. 11. v 15:30 diskuzi se sochařem a pedagogem Pavlem Karousem s názvem Vetřelci a volavky v Pražské tržnici. Pavlův pořad o umění ve veřejném prostoru můžeš sledovat i na iVysílání České televize.

Ve spojení s festivaly Mezipatra a Anifilm se připravují filmové projekce, na víkendy pak second handy nebo sítotiskové dílny. Během pracovních dnů budou v NEONE po večerech probíhat diskuze – například Audire, která bude rozebírat fenomén vykrádání v hudbě, nebo debata Psychická hygiena v klubovém prostředí. Během listopadu proběhnou i vernisáže, první z nich bude v pondělí 7. listopadu. Multimediální umělec Pavel Karafiát představí své dílo na výstavě s názvem Creatures from Tungurahua.

Kompletní program je opravdu pestrý. Najít ho můžeš na Instagramu nebo Facebooku.

Domů
Sdílet
Diskuse