Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento článek je sponzorovaný obsah společnosti PUMA.
19. prosince 2022 16:30
Čas čtení 3:12
Sponzorovaný obsah

Kolekce značek PUMA a AMI spojuje pohodlí outdooru a styl pařížských oděvníků. Podívej se, jak vypadá

Kolekce značek PUMA a AMI spojuje pohodlí outdooru a styl pařížských oděvníků. Podívej se, jak vypadá
Zdroj: Puma
MÓDA MÓDA PUMA TENISKY
Uložit Uložené

Vybav si zimní šatník stylovými kousky, které zahřejí.

Zima jako z ruského filmu? Ano, přesně tak vypadají a budou vypadat následující prosincové dny. O slovo se opět hlásí každoroční zimní fashion dilema: teplo a pohodlí, nebo styl? Toto známe všichni, s klesající teplotou klesají také naše nároky. Často opouštíme touhu vypadat stylově za každou cenu a bereme na sebe cokoliv, co nás zahřeje. Rozhodnutí, jestli zůstat v teple, nebo vypadat cool, za nás geniálně vyřešily značky PUMA a AMI, které se spojily, aby vystavěly most mezi světy outdooru a luxusního krejčovství.

Společná kolekce PUMA x AMI splňuje obě potřeby – vypadat stylově a být v teple. Kombinuje funkční prvky outdooru s krejčovským citem pařížských oděvníků a vytváří tak ucelený zimní šatník. Podívej se na ukázku kousků, které zahřejí tvoje srdce i končetiny, a navíc vyřeší každoroční dilema.

Outdoor vs. pařížská elegance

Zní to jako paradoxní spojení, ale o to víc tě výsledek překvapí. PUMA své dlouholeté know-how s pařížským krejčovským citem spojila už podruhé. A opět úspěšně. Ze spolupráce vyšel ucelený zimní šatník inspirovaný outdoorem a turistikou, kterému dominují oversized střihy. Dojem pohodlné elegance doplňují extravagantní detaily v podobě výrazných barevných prvků a netradičních doplňků, jako je cool klobouk střihu bucket hat. Na škále od jedné do deseti dostává toto spojení jedenáctku, protože kombinace funkční a trendy jednoduše nemůže být zklamáním.

Na první pohled odlišné módní styly se skvěle doplňují a jako celek tvoří outfit, se kterým si chceš vyjít na toulky ulicemi i do divočiny. Modely ale fungují i samostatně, takže si najdeš své, i pokud nechceš styly propojovat, ale preferuješ jen eleganci či outdoor. „Cílem byla hravá a barevná kolekce bohatá na objem a extravagantní detaily. Je to nová kapitola příběhu, který jsme začali psát během naší předešlé spolupráce,“ říká Alexandre Mattiussi, zakladatel a kreativní ředitel AMI.

puma, puma x ami
Zdroj: Puma
Značka AMI byla založena v roce 2011 pařížským designérem Alexandrem Mattiussim. Název je slovní hříčkou sestavenou ze jména zakladatele a v překladu do češtiny znamená přítel. Oblečení značky je inspirované samotnou Paříží a bourá hranice mezi ležérností a elegancí. Působí uvolněným a autentickým dojmem.

Nové obzory v módě

Touha po svobodě a objevování nových obzorů – to byly hlavní zdroje inspirace. To, že se designéři nebáli svobodně vyjádřit, je vidět na rozmanitosti střihů i propojení funkčních materiálů s látkami typickými pro elegantní módu. 

Autoři vdechli divoké emoce celkem 20 pánským i dámským stylům, ve kterých jsou vyvedeny mikiny, tepláky, funkční fleecové bundy s prostornými kapsami, nadčasová trička, péřové bundy i klasické signature kousky AMI, jako jsou mrkvové kalhoty a rovné kabáty. Právě rovně střižený kabát patří mezi letošní musthaves, které by ti neměly chybět v zimním šatníku. Outfit, ve kterém ho zkombinuješ s oversized teplákovou soupravou, patří k nejlepším, jaké můžeš z kolekce vytvořit.

Jednotlivé modely jsou laděné do palety neutrální béžové, krémové a hnědé. Ty ale návrháři obohatili o výrazné tóny oranžové, světle modré, žvýkačkově růžové, mechově zelené a fialové, takže ani po barevné stránce není kolekce nudná. Za zmínku stojí především pánské bundy v zářivě růžové a modré. Oblečení doplňuje charakteristické logo PUMA x AMI, které spojuje monogramy obou značek ve výrazný symbol, jenž naznačuje, že se jedná o srdeční záležitost. 

puma x amipuma, puma x amipuma x amipuma x ami
Zobrazit galerii
(10)

Nechybí ani tenisky

Jestli si potrpíš na stylové tenisky, uděláme ti radost. I ty jsou totiž součástí kolekce. Milovníci klasiky si oblíbí model Slipstream Lo 2, kterému vládne bílá a béžová. Na zajímavosti mu přidávají mechově zelené detaily, výrazné tkaničky a hnědý spodek podrážky. I ten nejvíc basic outfit rozsvítí tenisky Rider inspirované stylem 70. let, které jsou k dostání v modrobílém provedení se žlutou podrážkou.

Nejvýraznějšími botami z kolekce jsou kotníkové TRC Blaze Mid AMI. Základ tvoří opět tlumené barvy v čele s béžovou, světle hnědou a bílou. Díky středu boty vyvedenému v mechově zelenou jsou však nepřehlédnutelné. Jestli chceš být vidět, jsou pro tebe tyto statement boty jasnou volbou. Nového barevného provedení se díky spolupráci dočkaly i oblíbené sneakersy Suede VTG, které už máš možná doma v bílé nebo jiné tradiční barvě. Teď jsou k dostání také v zářivě oranžové. 

Celý PUMA x AMI look se dá doladit třešničkou na dortu v podobě doplňků. Čestné místo si ve tvém šatníku zaslouží černobílé čepice a šály, které následují letošní trend širokých pruhů. Vystoupit z davu můžeš s bucket hat kloboukem, výraznou ledvinkou, taškou přes rameno či batohem. Všechny zmíněné věci jsou k dostání na www.puma.com a ve Footshopu.

nakupuj puma x ami
puma, puma x ami
Zdroj: Puma

Tváří kolekce jsou GIVĒON a Quannah Chasinghorse

Tvářemi kolekce se stala modelka a aktivistka Quannah Chasinghorse a zpěvák a skladatel GIVĒON. „Můj styl je promyšlený a dokonale vyladěný – tato kolekce jako by vycházela přímo z mého šatníku. Obě značky jsou úžasné a rezonují s tím, kým jsem,“ říká GIVĒON o spolupráci.

Značky si je zvolily jako představitele nové, přátelské a pohodové generace. V jedinečné krajině vodopádů Pedernales Falls v Texasu nafotili společně s fotografem Davidem Paigem úvodní kampaň a dokonale vystihli atmosféru svobody, kterou kolekce ztělesňuje.

Domů
Sdílet
Diskuse