Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. prosince 2022 16:30
Čas čtení 2:03
Tereza Šnajdrová

5 nejlepších akcí v Praze: Vyraz na koncert Vypsané fiXy, show Annet X nebo Lásku nebeskou v kouzelném vánočním kině

5 nejlepších akcí v Praze: Vyraz na koncert Vypsané fiXy, show Annet X nebo Lásku nebeskou v kouzelném vánočním kině
Zdroj: Unsplash/Nainoa Shizuru/volně k použití
KULTURA HUDBA KONCERTY KULTURNÍ AKCE POJĎ VEN! PRAHA ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

I tento týden je nadupaný skvělými akcemi, tak neseď doma a vyraz za kulturou.

Pondělí je tu a s ním i náš tradiční přehled těch nejlepších kulturních akcí, které se tento týden uskuteční v Praze. Vyraz na koncert Vypsané fiXy, R&B show v podání Annet X nebo na Lásku nebeskou ve vánočním kině Christmas Story. Na Vánoce se můžeš naladit také na trzích, a pokud naopak hledáš odreagování od svátků, určitě jej najdeš na výstavě děl Alfonse Muchy. 

Doporučeno
Do Česka přijedou The 1975. Kapela si zahraje na Rock for People Do Česka přijedou The 1975. Kapela si zahraje na Rock for People 26. listopadu 2022 13:32

Annet X, 20. prosince v MeetFactory

Vánoce se blíží, zahraniční umělci a umělkyně přerušili tour, aby mohli strávit svátky s rodinami, a záře reflektorů tento týden patří především českým zástupcům a zástupkyním. Jednou z nich je i česká hudebnice Annet X, která svým posluchačům servíruje přesně to, co jim na scéně chybělo. Nefalšované R&B zpívané v českém jazyce.

Annet X vystoupí v úterý 20. prosince v MeetFactory, můžeš se těšit na songy z jejího nejnovějšího alba Až budu velká, chci být Aneta Charitonova i na rapperčiny nejznámější hity jako TAKTOMABYT nebo Do It All Again. Show začíná ve 20:00 hodin a vstupenky koupíš za 290 korun.

Vypsaná fiXa, 22. prosince ve Velkém sálu Lucerna 

Stálice české hudební scény – i tak by se dalo mluvit o pardubické pop-rockové kapele Vypsaná fiXa, která si pro své fanoušky již tradičně připravila předvánoční koncert. Jím zakončí tour po celém Česku, na kterou vyjela s nejnovější deskou Kusy radosti.

Tu a také populární songy jako Dezolát, 1982 nebo Antidepresivní rybička si můžeš poslechnout 22. prosince ve Velkém sálu Lucerna. Vstupenky jsou již bohužel vyprodané, ale věříme, že je případně seženeš i na místě. Koncert začíná ve 21:00 hodin, tak nezapomeň přijít včas!

Láska nebeská, 22. prosince v kině Christmas Story

K Vánocům už asi neodmyslitelně patří romantická komedie Láska nebeská, která sestává z několika milostných historek. Těch romantických se šťastným koncem, ale i těch smutných.

Pokud chceš zažít opravdu nevšední zážitek, vyraz 22. prosince na Lásku nebeskou do vánočního kina Christmas Story na adrese Tusarova 791/31. Tamní atmosféra tě vtáhne do jiného světa a zpříjemní ti čekání na Ježíška. Promítání filmu začíná ve 21 hodin a 10 minut a vstupenky koupíš za 290 korun.

Výstava Mucha, do 23. prosince ve Valdštejnské jízdárně

Milovníky umění potěší výstava rodinné sbírky Alfonse Muchy, kterou můžeš až do konce roku vidět ve Valdštejnské jízdárně. Výstava mapuje celoživotní dílo Alfonse Muchy a některé originály jsou vystaveny veřejnosti vůbec poprvé. 

„Chceme ukázat mého dědečka nejen jako všestranného umělce, který pevně věřil v to, že jedním ze základních úkolů umění je ‚ne bořit, ale stavět mosty‘. Tedy něco, co v dnešní době potřebujeme možná více než kdy předtím,“ uvedl vnuk Alfonse Muchy a předseda Nadace Mucha John Mucha.

Vstupenka na výstavu stojí 240 korun a navštívit ji můžeš až do 23. prosince. Přes vánoční svátky pak bude krátká pauza, ale 26. prosince se zase brány Valdštejnské jízdárny otevřou veřejnosti. 

Vánoční trhy, celý týden

Naším posledním tipem tohoto týdne jsou vánoční trhy, které najdeš na různých místech v Praze. O tom, jaký sortiment na nich najdeš, kde je nejvíce zalidněno nebo které místo má tu nejlepší vánoční atmosféru, jsme psali v samostatném článku. Přečti si jej a sám*sama se rozhodni, na které trhy vyrazíš.

Vánoční trhy na náměstí Míru v Praze.
Vánoční trhy na náměstí Míru v Praze. Zdroj: REFRESHER/Dávid Marcin
Anketa:
Která akce tě nejvíc zaujala?
Annet X
Vypsaná fiXa
Láska nebeská
Výstava Mucha
Vánoční trhy
Annet X
25 %
Vypsaná fiXa
50 %
Láska nebeská
13 %
Výstava Mucha
13 %
Vánoční trhy
0 %
Domů
Sdílet
Diskuse