Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
18. ledna 2023 17:27
Čas čtení 0:57
Adéla Ježková

Ivana Trump v závěti myslela na chůvu i na jorkšíra. Donald Trump nedostane ani ň

Ivana Trump v závěti myslela na chůvu i na jorkšíra. Donald Trump nedostane ani ň
Zdroj: Getty Images/Noam Galai
NEWS DONALD TRUMP SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ (USA) ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Po smrti Ivany Trump v červenci 2022 byl její majetek v hodnotě 34 milionů dolarů (v přepočtu zhruba 750 milionů Kč) rozdělen mezi její děti, přátele a charitativní organizace.

Zesnulá česko-americká podnikatelka pečlivě zmínila v závěti vše, co mělo v jejím životě hodnotu: svého jorkšírského teriéra, oblečení, šperky, kožešiny a nemovitosti v hodnotě desítek milionů dolarů.

Doporučeno
Luxusní dům Ivany Trump v New Yorku je na prodej. Podívej se, jak to vypadá uvnitř Luxusní dům Ivany Trump v New Yorku je na prodej. Podívej se, jak to vypadá uvnitř 18. listopadu 2022 12:05

Většinu svého osobního majetku věnovala svým dětem, Donaldu Trumpovi mladšímu, Ivance Trump a Ericu Trumpovi. Ti tak získali kontrolu nad jejím luxusním městským domem na Upper East Side v New Yorku, který se podle serveru Forbes v současné době snaží prodat za 26,5 milionu dolarů. Ivana Trump odkázala dětem také nemovitost ve Francii a v České republice.

Chůva dostane byt i jorkšírského teriéra

Zbylé oblečení věnovala rovněž americkému Červenému kříži a Armádě spásy. Nezapomněla ale ani na svou bývalou chůvu, které odkázala byt na Floridě v hodnotě jednoho milionu dolarů (v přepočtu 22 milionů Kč), uvádí deník Insider. K domu získala i milovaného jorkšíra jménem Tiger.

Na bývalého manžela Ivany Trump Donalda Trumpa nezbylo, což řada amerických médií odsoudila. Nabízí se ovšem otázka, proč by měla svého bývalého manžela, který zjevně disponuje o dost větším majetkem, v závěti vůbec uvádět. Jak také upozorňuje NY Mag, pokud Trumpa vyřazení ze závěti rozrušilo, nedal to najevo. Několik dní před účastí na pohřbu jí v rozhovoru vzdal hold slovy: „Byla vynikající. Krásná uvnitř i navenek.“

Ivana Trump zemřela na následky zranění, která utrpěla při pádu ve svém bytě. Spekulace, o kterých se mluvilo už od policejního prohlášení o jejím pádu ze schodů, se nakonec potvrdily po pitvě. Příčinou smrti třiasedmdesátileté podnikatelky byly tupé nárazy do trupu. 

Domů
Sdílet
Diskuse