Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. ledna 2023 v 18:44
Čas čtení 0:42
Tereza Patočková

Alec Baldwin je obviněn z neúmyslného zabití

Alec Baldwin je obviněn z neúmyslného zabití
Zdroj: Getty Images/Jim Spellman
ČESKO
Uložit Uložené

Herec byl obviněn z neúmyslného zabití v souvislosti se smrtelným postřelením kameramanky při zkoušce filmu Rust.

Z neúmyslného zabití při střelbě v Novém Mexiku v roce 2021 byla obviněna také Hannah Gutierrez Reed, která dohlížela na zbraně ve filmu. Informoval o tom server Guardian.

Kameramanka Halyna Hutchins zemřela krátce poté, co byla 21. října 2021 zraněna výstřelem při přípravě scény na ranči na okraji Santa Fe. Alec Baldwin mířil na Hutchins pistolí, když zbraň vystřelila, zabila ji a zranila režiséra Joela Souzu.

Alec Baldwin označil zabití za „tragickou nehodu“ a snažil se očistit své jméno tím, že zažaloval lidi, kteří se podíleli na manipulaci s nabitou zbraní, již mu na natáčení předali. Herec v žalobách uváděl, že mu bylo řečeno, že zbraň je bezpečná. Ve žalobě dále uvedl, že když s Hutchins během zkoušení jedné scény pracoval na úhlech záběru kamery, namířil zbraň jejím směrem, natáhl ji a uvolnil kladívko zbraně, která vystřelila.

Úřad lékařského vyšetřovatele v Novém Mexiku po dokončení pitvy a přezkoumání zpráv orgánů činných v trestním řízení určil, že střelba byla skutečně nešťastnou náhodou. Úřad Nového Mexika pro bezpečnost a ochranu zdraví při práci uložil společnosti Rust Movie Productions maximální pokutu.

Domů
Sdílet
Diskuse