Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. února 2023 11:20
Čas čtení 0:30
Kristýna Dobiášová TASR

Klimt se vrací z Číny domů. Na jeho Vodní hady se můžeš jet podívat do Vídně

Klimt se vrací z Číny domů. Na jeho Vodní hady se můžeš jet podívat do Vídně
Zdroj: Wikimedia Commons
ZAHRANIČÍ RAKOUSKO UMĚNÍ ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Klimtův obraz Vodní hadi II se vrací do své vlasti. Ve Vídni bude k vidění od teď až do 29. května.

Obraz s názvem Vodní hadi II se vrací do Vídně. Ve své vlasti bude vystaven poprvé po šedesáti letech, popisuje TASR na základě zprávy agentury AP. Autorem tohoto díla je slavný rakouský malíř Gustav Klimt, který stojí za díly, jako je Polibek nebo Zlatá Adele. 

Dílo Vodní hadi II dokončil v roce 1907. Zobrazuje souboj nymf s červeným hadem. Obraz vznikl během Klimtova zlatého období, ve kterém si osvojil techniku plátkového zlata. Tu se mu podařilo proslavit po celém světě.

Doporučeno
Famfrpál, extrémní žehlení, běh za sýrem? Vybíráme šest nejbizarnějších sportů, některé si můžeš zkusit Famfrpál, extrémní žehlení, běh za sýrem? Vybíráme šest nejbizarnějších sportů, některé si můžeš zkusit 3. února 2023 6:00

V rakouské Vídni byl naposledy vystaven roku 1964. K vidění byl na rozdíl od jeho jiných děl zřídka. Aktuálně patří hongkongské galerii HomeArt. Muzeum Belvedere si jej zapůjčilo jako součást výstavy o umělcích a dílech, kterými se Klimt nechal inspirovat. Výstava začíná tento pátek a potrvá do 29. května.

Domů
Sdílet
Diskuse