Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. února 2023 13:00
Čas čtení 1:06
Anna Koucká

FiziStyle: Nejsem špatný vzor. Rodiče jsou rádi, že zabavím jejich děti

VIDEO INFLUENCEŘI
Uložit Uložené

Dvaadvacetiletý youtuber Fizi patří mezi nejvýdělečnější české influencery. V rozhovoru pro Refresher mluvil o tom, jak s vydělanými penězi nakládá, ale také o své tvorbě, která u mnohých vzbuzuje rozporuplné pocity.

Filip Zima na internetu vystupuje pod přezdívkou FiziStyle, zkráceně jako Fizi. Spolu s partou kamarádů, které říkají FiziCrew, tvoří videa na YouTube a momentálně je odebírá bezmála 840 tisíc lidí. 

Ačkoliv je Filipovi přes dvacet let, jeho videa sledují především velmi mladí diváci. Ve své tvorbě se totiž věnuje především různým zábavným výzvám, stavěním lega či dětským hrám, jako je třeba ta na schovávanou. 

Kromě působení na sociálních sítích má také velmi úspěšný e-shop, kde prodává svůj merch. Výdělky z tvorby i e-shopu v minulém roce vynesly Filipa až na první místo žebříčku Nejvýdělečnějších youtuberů Česka podle magazínu Forbes, podle kterého měl v loňském roce obrat ve výši dvaceti milionů korun. 

Žádné vulgarismy

Fizi se netají tím, že se ohledně své tvorby inspiruje v zahraničí. V rozhovoru mluvil i o tom, kde podle něj leží hranice mezi inspirací a krádeží. Došlo i na témata týkající se jeho vlivu na mladou generaci.

„Myslím si, že nejsem špatný vzor. Asi bych neřekl, že jsem vyloženě dobrý vzor, ale špatný určitě nejsem,“ řekl Filip v rozhovoru a dodal, že ve svých videích se například snaží nepoužívat vulgarismy či nevybízí děti k tomu, aby konzumovaly alkohol či tabákové výrobky.

Doporučeno
Hluboký pád Chiary Ferragni. Proč jedna z nejvlivnějších influencerek světa přichází o reputaci? Hluboký pád Chiary Ferragni. Proč jedna z nejvlivnějších influencerek světa přichází o reputaci? 15. dubna 2024 16:30

„Ozývají se mi i rodiče dětí, vesměs je ta zpětná vazba kladná. Jsou rádi, že zabavím jejich děti,“ říká také. V rozhovoru ale uvedl i svůj pohled na to, zda nemá na své mladé publikum špatný vliv v tom, že ve videích hojně ukazuje vysoké obnosy peněz, či to, zda je jeho tvorba opravdu autentická. 

A jestli se chcete dozvědět například i to, do čeho mladý youtuber investuje peníze nebo jak společně funguje v rámci celé crew, rozhovor najdeš i na YouTube kanále Refresheru.
Domů
Sdílet
Diskuse