Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. února 2023 15:25
Čas čtení 0:55
Veronika Dlesková

Kde se vzaly velké červené boty, které si oblíbili influenceři?

Kde se vzaly velké červené boty, které si oblíbili influenceři?
Zdroj: MSCHF
MÓDA MÓDA
Uložit Uložené

Experimentální módní značka z Brooklynu MSCHF přišla s novinkou, která ovládla letošní fashion week v New Yorku. Když šly „velké červené boty“ do prodeje, jejich cena byla 350 amerických dolarů (asi 7800 korun). Dnes se prodávají skoro čtyřikrát dráž.

MSCHF je módní značka, která je známá svými kontroverzními modely. V minulosti přišla například s botami, které vypadají jako ortéza, nebo se sandály, které připomínaly známou značku Birkenstock a byly vyrobené z Hermés kabelek. Tyto sandály s oblibou nosila třeba Kylie Jenner. 

Nejnovějším počinem této značky jsou takzvané „Big Red Boots“. Ty byly velmi oblíbené během letošního New York fashion weeku, který probíhal od 10. do 15. února. Boty, které sami designéři popisují jako „kreslené boty pro cool 3D svět“, se v ulicích New Yorku objevily třeba na nohou modelky Sarah Snyder. Ta je doplnila lesklou červenou sukní a bílými punčocháči. 

Sarah Snyder.
Sarah Snyder. Zdroj: MSCHF

„Kreslený svět je abstrakce, která nás osvobozuje od omezující reality. Pokud v těchto botách někoho nakopnete, uslyšíte boing,“ popisuje svůj nejnovější model značka MSCHF na svém webu

Boty se těší velké oblibě, i když jsou poměrně nepraktické. Na TikToku se stala virálními videa lidí, kteří si boty koupili a po jejich nošení je měli problém sundat z nohy. 

@brokemagazine Replying to @burner so y’all can witness the removal of mschf’s big red boots in real time 💀👹 #mschf #mschfboots #mschfboot #astroboyboots #edgyfashion #fashiontiktok #fashiontok • • • edited by #brokemagazine ♬ original sound - lauren 🤠

Big Red Boots se na webových stránkách uměleckého módního kolektivu MSCHF prodávaly za 350 amerických dolarů (asi 7800 korun) a momentálně jsou vyprodané. V přeprodeji je v současné době seženeš asi za 1300 dolarů (bezmála 29 000 korun).

Domů
Sdílet
Diskuse