Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. března 2023 8:38
Čas čtení 0:51
Kateřina Viková

Spotify si bere inspiraci z TikToku. Podívej se, jak bude hudební appka nově vypadat

Spotify si bere inspiraci z TikToku. Podívej se, jak bude hudební appka nově vypadat
Zdroj: Spotify/30
HUDBA SPOTIFY
Uložit Uložené

V hudební aplikaci Spotify se ti na domovské stránce objeví nový koncept, scrollováním budeš moct objevit nové skladby, playlisty, ale i podcasty či audioknihy. Mnoho uživatelů má ale výhrady.

Populární aplikace na streamování hudby Spotify ve středu představila novou podobu appky. Nově se na domovské stránce objeví feed podobný TikToku nebo Instagramu, který bude uživatelům doporučovat novou hudbu, playlisty, podcasty nebo audioknihy. Každý příspěvek bude mít i krátký popisek o písni či autorovi.

Ve videu hlavní produktový ředitel Spotify, Gustav Söderström, říká, že cílem není obírat uživatele o čas, ale naopak jejich čas šetřit tím, že jim aplikace pomůže objevit obsah šitý na míru. 

Doporučeno
Wizzory a Medooza jsou v podstatě stejná dekadentní hovada, rock v Česku zabil komunismus, tvrdí rapper s rockovým stylem Wizzory a Medooza jsou v podstatě stejná dekadentní hovada, rock v Česku zabil komunismus, tvrdí rapper s rockovým stylem 8. března 2023 11:00

Mnoha uživatelům se ale tato změna nelíbí. Argumentují například tím, že aplikaci využívají jen k poslechu hudby a nechtějí vidět feed podobný ostatním platformám, který bude navíc doporučovat podcasty, jež třeba nevyhledávají. Další tvrdí, že nový feature narušuje uživatelskou přívětivost appky. 

Podle Söderströma má nový design pomoct i hudebníkům, podcasterům a autorům získat více příležitostí prorazit. Nová změna navíc uživatelům umožní „otestovat“ hudbu předtím, než si ji přidají do knihovny, příspěvky se budou automaticky přehrávat, přibude i chytré náhodné přehrávání a DJ s umělou inteligencí.

Domů
Sdílet
Diskuse