Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
31. března 2023 12:36
Čas čtení 1:26
Kateřina Viková

Soud plný bizárů vyhrála Gwyneth Paltrow. Nezpůsobila prý srážku se seniorem na sjezdovce

Soud plný bizárů vyhrála Gwyneth Paltrow. Nezpůsobila prý srážku se seniorem na sjezdovce
Zdroj: Paramount Pictures
OSOBNOSTI FILMOVÉ OSOBNOSTI LYŽOVÁNÍ
Uložit Uložené

Podle soudu herečka Gwyneth Paltrow není odpovědná za lyžařskou nehodu, která se odehrála v roce 2016 ve státě Utah. Terry Sanderson ji zažaloval za to, že ho srazila na lyžích a způsobila mu vážnou újmu na zdraví.

Senior Terry Sanderson řekl, že do něj Paltrow narazila a způsobila mu vážná zranění. Žádal odškodné 300 tisíc dolarů (6,5 milionu korun), čtvrteční verdikt pro něj byl „velkým zklamáním“. Porotci se totiž postavili na stranu hollywoodské herečky, která z nehody naopak obvinila Sandersona a podala protižalobu. Žádala symbolické odškodné 1 dolar plus právní poplatky.

V prohlášení zveřejněném na Instagramu držitelka Oscara napsala: „Cítila jsem, že souhlas s nepravdivým tvrzením ohrozil mou integritu.“ Uvedla, že je s výsledkem spokojená, a poděkovala soudci a osmičlenné porotě za „pozorné řešení tohoto případu“.

Porotě trvalo tři hodiny, než jednomyslně shledala, že za incident je zcela vinen Sanderson, a udělila Gwyneth Paltrow symbolickou částku, o kterou usilovala.


BBC citovalo jejího právníka Stevena Owense, který říká, že herečka vždy hájí to, čemu věří: „Tato situace nebyla jiná a ona bude i nadále zastávat to, co je správné.“

Protichůdný výklad stejné události

Sanderson tvrdil, že on byl jediný, kdo byl na svahu zasažen, a naznačil, že u soudu Paltrow pomohl fakt, že je veřejně známá. „Když jste slavní, získáte určitou předpokládanou důvěryhodnost,“ řekl. „Vážně, kdo se chce utkat s celebritou?“

Doporučeno
Neuvěřitelný příběh Heinricha Ratjena, který vrcholově závodil jako žena. Donutili ho k tomu nacisté?  Neuvěřitelný příběh Heinricha Ratjena, který vrcholově závodil jako žena. Donutili ho k tomu nacisté? 31. března 2023 11:00


Soud vyslechl desítky svědků s rozporuplnými příběhy o tom, kdo do koho narazil. Podle Sandersona do něj herečka narazila na svahu pro začátečníky v Deer Valley Resort. Řekl, že Paltrow poté odjela, zatímco on zůstal ležet v bezvědomí ve sněhu se zlomenými žebry. 

Paltrow naopak tvrdila, že to Sanderson jí na lyžích najel přímo do zad, když sjížděla svah se svými dvěma dětmi. Sanderson byl podle herečky při vědomí, když odjížděla, a dokonce se jí omluvil.

Právníci Paltrow podkopali Sandersonovo tvrzení, že újma na zdraví byla způsobena touto srážkou. Poukázali na dlouhý seznam cest, které po nehodě podnikl do Jižní Ameriky, Evropy a Afriky. Sandersona obvinili, že se snaží zneužít hereččinu slávu, a poukázali na e-mail, který poslal svým dcerám krátce po srážce, ve kterém napsal: „Jsem slavný.“

Samotný proces logicky poutal velkou pozornost, jak to tak bývá, když se u soudu objeví hollywoodské hvězdy. Média i sociální sítě asi nejvíce vyzdvihly momenty, kdy se právníci herečky ptali na její vztah se zpěvačkou Taylor Swift. Paltrow navíc pro svá entrée do soudní síně volila výrazné módní kousky. 

Domů
Sdílet
Diskuse