Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
3. dubna 2023 15:30
Čas čtení 2:27
Tereza Šnajdrová

5 nejlepších akcí v Praze: Přijedou legendy Limp Bizkit, rapper Lil Tjay nebo DJka Charlotte de Witte

5 nejlepších akcí v Praze: Přijedou legendy Limp Bizkit, rapper Lil Tjay nebo DJka Charlotte de Witte
Zdroj: Flickr/Kmeron/volně k použití
KULTURA ČESKO KULTURNÍ AKCE PÁRTY A AKCE POJĎ VEN! PRAHA
Uložit Uložené

I tento týden je nadupaný skvělými akcemi, tak neseď doma a vyraz za kulturou.

Pondělí je tu a s ním i náš tradiční přehled těch nejlepších kulturních akcí, které se tento týden uskuteční v Praze. Vyraz na nadupaný koncert amerických legend Limp Bizkit, rapový nářez v podání newyorského rappera Lil Tjaye nebo techno párty DJky Charlotte de Witte. Planetárium Praha láká na unikátní podívanou Biosphere & Initi a v DOXu stále můžeš navštívit výstavu Krištof Kintera: How Can I Help You?

Doporučeno
Vystavoval vlastní sperma a jeho show připomínají jeden velký rave. Tohle je estonský rapper Tommy Cash Vystavoval vlastní sperma a jeho show připomínají jeden velký rave. Tohle je estonský rapper Tommy Cash 29. března 2023 11:00

Limp Bizkit, 3. dubna ve Foru Karlín

Do Česka se po pěti letech vrací legendární americká kapela Limp Bizkit. Ta měla v Praze vystoupit již v srpnu roku 2020, avšak kvůli pandemii koronaviru byl její koncert několikrát přesunut, až konečně nastal den D. Limp Bizkit do Prahy přivezou svůj nu-metal kombinovaný rapem a rockem a na tour je navíc doprovodí britské duo Wargasm, které minulý rok mile překvapilo tuzemské fanoušky a fanynky na festivale Rock for People.

Limp Bizkit v Praze zahrají ostřílené hity jako Break Stuff, Rollin' (Air Raid Vehicle) nebo Behind Blue Eyes, ale také nejnovější album STILL SUCKS z roku 2021. Koncert se uskuteční ve Foru Karlín, jeho začátek je naplánován na 18:30 hodin a vstupenky jsou již sice vyprodané, ale na facebookové události je stále seženeš!

Biosphere & Initi, 4. dubna v Planetáriu Praha

Na unikátní podívanou láká Planetárium Praha. V úterý se v něm bude promítat film na motivy ambientní hudby od norské legendy Biosphere ve speciální 360° projekci z dílny domácí vizuální skupiny Initi. Návštěvnictvo tak bude moci prožít cestu napříč atmosférou a bude se moci ponořit do nekonečna vesmíru. A to přímo v Praze. 

„Jsem rád, že máme možnost opět představit v Praze show legendy, jako je Biosphere, s unikátním vizuálním doprovodem od české vizuální skupiny Initi. Dohromady to vytváří skvělý zážitek pro všechny diváky,“ řekl Petr Hájek, umělecký ředitel The Chemistry Gallery, která akci produkuje.

Promítání atmosférického snímku začne v 19:30 hodin a vstupenky koupíš za 280 korun. 

Charlotte de Witte, 7. dubna v SaSaZu

Její hit The Age Of Love pobláznil prostřednictvím TikToku celý svět a belgická DJka Charlotte de Witte jej nyní přiveze i do Prahy. Světoznámá hudební producentka přijede v pátek 7. dubna do SaSaZu a návštěvnictvo se může těšit na nezapomenutelnou noc plnou minimal techna, které mnozí označují za „temné“ a „svlečené“.

Charlotte de Witte odpálí svůj set ve 22:00 hodin a hrát bude až do pěti do rána. Vstupenky jsou kupodivu stále v prodeji a koupíš je za 900 korun.

Lil Tjay, 9. dubna v Malé sportovní hale

Malá sportovní hala v Holešovicích se v neděli otevře fanouškům a fanynkám surového rapu. Vystoupí v ní totiž newyorský rapper Lil Tjay, který se Česku představí vůbec poprvé. Teprve jednadvacetiletý rapper odstartoval svou kariéru už v 16 letech a tracky Resume, Brothers nebo Leaked mu téměř okamžitě přinesly miliony přehrání napříč streamovacími platformami. 

Právě tyto singly a mnohem víc přiveze Lil Tjay do Prahy v rámci tour Born 2 Be Great. Brány Malé sportovní haly se návštěvnictvu otevřou v 19:00 hodin a vstupenky koupíš za 1052 až 1582 korun. 

Krištof Kintera: How Can I Help You?, celý týden v DOXu

Po celý týden máš možnost navštívit výstavu Krištof Kintera: How Can I Help You?, která se koná v DOX Centru současného umění. Ačkoli se jedná o výstavu kreseb, typické „kresby“ na ní nenajdeš. Jeho díla lze spíše považovat za trojrozměrné koláže či asambláže, ale přesvědč se sám*sama. 

„Byl to tak trochu můj sen vidět všechny svoje kresby vystavené pohromadě, ale protože byly rozeseté po celém světě, říkal jsem si, že se mi to asi nikdy nesplní. Teď se to ale díky DOXu děje tady a teď,“ sdělil Kintera novinářům.

Výstava probíhá celý týden a otvírací doba DOXu je od 12:00 do 18:00 hodin. Vstupenky pořídíš za 280 korun.

Anketa:
Na které akci se potkáme?
Limp Bizkit
Biosphere & Initi
Charlotte de Witte
Lil Tjay
Krištof Kintera: How Can I Help You?
Limp Bizkit
31 %
Biosphere & Initi
0 %
Charlotte de Witte
31 %
Lil Tjay
31 %
Krištof Kintera: How Can I Help You?
8 %
Domů
Sdílet
Diskuse