Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento článek je PR zpráva společnosti Live Nation.
21. dubna 2023 v 13:00
Čas čtení 1:26
Sponzorovaný obsah

5 Seconds of Summer v Praze: Pop-rocková kapela odehraje koncert pro české fanoušky

5 Seconds of Summer v Praze: Pop-rocková kapela odehraje koncert pro české fanoušky
Zdroj: Live Nation
KULTURA KONCERTY
Uložit Uložené

Užij si naživo hity „She Looks so Perfect“ nebo „Amnesia“.

Oblíbená pop-rocková kapela 5 Seconds of Summer vyráží na světové turné. Kromě zastávek v Jižní a Severní Americe či vystoupení na festivalu „When We Were Young“ v Las Vegas se dočkáme také koncertu v Praze. 12. října ve Sportovní hale Fortuna zahrají 5SOS své největší hity, kterými za více než 10 let na hudební scéně pobláznili fanoušky. Zazní ale i songy z nejnovější desky. Vstupenky koupíš za 990 korun v sítích Ticketmaster a TicketPortal.

koupit vstupenky

Miliony prodaných vstupenek

Od svého založení v roce 2011 vydali 5 Seconds of Summer ve složení Luke Hemmings (zpěv/kytara), Michael Clifford (zpěv/kytara), Calum Hood (zpěv/baskytara) a Ashton Irwin (zpěv/bicí) čtyři alba a řadu hitů. Časopis Rolling Stone je rychle označil za „největší novou rockovou formaci na světě“ a jsou jedinou kapelou v historii, jejíž první tři studiová alba se umístila na prvním místě žebříčku Billboard 200.

Kapela prodala více než 3 miliony vstupenek na koncerty během několikanásobného turné po celém světě a více než 13 milionů alb. Nedávno se se svým hitem „Youngblood“ zařadila do exkluzivního miliardového klubu Spotify. 5 Seconds of Summer získali také řadu prestižních ocenění, včetně deseti evropských hudebních cen, pěti cen ARIA, dvou MTV Video Music Awards, American Music Award, People's Choice Award, dvou iHeartRadio Music Awards a tří APRA Awards.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený 5 Seconds of Summer (@5sos)

Nové album ukazuje, jak kapela za 10 let vyrostla

S albem 5SOS5, které vyšlo v roce 2022, se kapela vyšvihla na další hudební úroveň. Ukázala své mnohostranné umělecké schopnosti a růst v průběhu své desetileté kariéry. Nyní se svým nadcházejícím živým albem „The Feeling of Falling Upwards –⁠ Live from The Royal Albert Hall“ skutečně předvádí, kým jako interpreti jsou, a vytváří něco skutečně jedinečného. 

Skladby pocházejí ze stejnojmenného vystoupení, které se uskutečnilo v roce 2022 právě ve světoznámé londýnské Royal Albert Hall. Vystoupení zahrnovalo předělané verze písní z jejich jedenáctiletého katalogu. Nechyběly ani zbrusu nové skladby z kritikou oceňovaného alba „5SOS5“ za doprovodu dvanáctičlenného smyčcového orchestru a dvanáctičlenného gospelového sboru.

„The Feeling of Falling Upwards vám má jednoduše popsat pocit, který jsme společně zažili, pocit, že jsme se vrhli na tak vrtkavou věc, jakou je hudba,“ vyjádřil se na pódiu v Royal Albert Hall zpěvák a bubeník Ashton Irwin.

5 Seconds of Summer
Zdroj: Live Nation
Domů
Sdílet
Diskuse