Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
24. dubna 2023 15:25
Čas čtení 0:49
TASR

Coca-Cola zvýšila ceny a v 1. čtvrtletí si pěkně namastila kapsy

Coca-Cola zvýšila ceny a v 1. čtvrtletí si pěkně namastila kapsy
Zdroj: Wikimedia Commons/Vox Efx
GASTRO COCA-COLA ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Výsledky společnosti podpořila pokračující poptávka zákazníků po sycených nápojích, přestože ceny produktů vzrostly. Informuje o tom TASR na základě agentury Reuters a portálu RTTNews.

Americký nápojový koncern Coca-Cola oznámil za 1. čtvrtletí růst čistého zisku o téměř 12 % a v oblasti upraveného zisku i tržeb překonal očekávání trhů. Firma v pondělí uvedla, že čistý zisk za 1. čtvrtletí dosáhl 3,11 miliardy dolarů (66,2 miliardy korun), což na akcii představuje 72 centů (15,3 koruny). Ve stejném období loňského roku vykázala společnost čistý zisk 2,78 miliardy USD (59,2 miliardy korun).

Doporučeno
V Mexiku odhalili nelegální sbírku 10 tygrů, 6 jaguárů a 5 lvů. Zvířata byla v oblasti ovládané kartelem V Mexiku odhalili nelegální sbírku 10 tygrů, 6 jaguárů a 5 lvů. Zvířata byla v oblasti ovládané kartelem 23. dubna 2023 16:00

Bez započtení jednorázových položek dosáhl upravený zisk firmy Coca-Cola 2,94 miliardy USD (62,6 miliardy korun). Na akcii to znamená 68 centů (14,49 koruny). Společnost tak překonala odhady analytiků, kteří počítali s upraveným ziskem na akcii na úrovni 64 centů.

I v oblasti tržeb byly výsledky lepší, než se čekalo. Tržby dosáhly 10,98 miliardy USD (233,9 miliardy korun), což v meziročním srovnání představuje zvýšení o 4,7 %. Analytici přitom očekávali růst tržeb na 10,80 miliardy USD.

Doporučeno
Důchodce zaplatil skoro půl milionu za cestu kolem světa. Loď ho v polovině cesty nechala na jedné ze zastávek Důchodce zaplatil skoro půl milionu za cestu kolem světa. Loď ho v polovině cesty nechala na jedné ze zastávek 23. dubna 2023 17:17

Coca-Cola podobně jako další výrobci potravin a nápojů zvýšila ceny svých produktů poté, co jí vzrostly vstupní náklady. Americké firmě toto rozhodnutí usnadnila i její pozice jednoho z dominantních hráčů na světovém trhu sycených nápojů, kterou si léta udržuje spolu s konkurenční společností PepsiCo. Coca-Cola v této souvislosti dodala, že objem prodeje jejích nápojů vzrostl v 1. kvartálu meziročně o 3 %, průměrná cena však zhruba o 11 %.

Domů
Sdílet
Diskuse