Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
10. června 2023 12:13
Čas čtení 0:38
Vojtěch Vanda

Fialový Gengar přináší nový trap do české kotliny. SKiNNY BARBER a ICY L neminuli

Fialový Gengar přináší nový trap do české kotliny. SKiNNY BARBER a ICY L neminuli
Zdroj: Universal Music/Propagační materiál
HUDBA ČESKÝ RAP HUDBA RAP
Uložit Uložené

Nevěděli jsme, že zrovna duo Barber a ICY L ve svém životě potřebujeme, ale ukázalo se, že je to tak. Nový klip na track Gengar je decentní, ale zároveň zábavný, čemuž přihrává zejména text obou sudetských legend.

Jakmile nám v uších přistály první tóny instrumentálu od Grazyyho, mysleli jsme, že jsme omylem klikli na kanál Lyrical Lemonade nebo seznam „Ken Carson type beats“. Naštěstí se tak nestalo a my můžeme akorát konstatovat, že Česká republika je na mapě rapového světa up-to-date. 

Barber navazuje na track NebeUžNeniModrý, který se na jeho kanálu objevil zničehonic v dubnu po dlouhé odmlce. Těžké téma plné strachu a deprese ze situace nyní smývá Gengarem, klasickou „nandávačkou“ v podobě popisu života rapové star, v čele s věčně usměvavou Sudetskou Legendou. 

Doporučeno
Nejedeš na fesťák? Udělej si ho klidně doma, tahle top alba tě přenesou do minulosti i na Havaj Nejedeš na fesťák? Udělej si ho klidně doma, tahle top alba tě přenesou do minulosti i na Havaj 9. června 2023 13:15

Druhé překvapení přišlo se stopáží, jelikož track se na míle vzdaluje od dvouminutové hranice soundcloudového releasu, ale vrací se spíše k trueschoolové délce o třech slokách a čtyřech minutách. Text je nicméně natolik poslouchatelný, punchlinový a vtipný, že nám to opravdu nevadí.

Jestli se jedná o předzvěst další desky, není nikde uvedeno. Singl však dostal i vizuální podobu režírovanou Anežkou Horovou, s níž Barber spolupracoval i na dubnovém kousku. Tak si to dej.

Domů
Sdílet
Diskuse