Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Čteš článek:
Tipy na nejlepší české cyklostezky: Sedm nádherných tras, které si musíš projet

Naučná stezka Okolo Třeboně 

Existuje-li v Česku bašta cyklistiky, jsou to bezpochyby jižní Čechy. A okolo Třeboně se nepasou jen koně, ale vede kolem ní i jedna z nejznámějších cyklistických stezek. Jde o uzavřený okruh o délce 39 kilometrů, který tvoří 22 zastávek s in­formačními tabulemi v českém a anglickém jazyce. Na těch si lze přečíst vše podstatné o třeboňském regionu a jeho historii.

Doporučeno
Thirty Seconds to Mars přivezli do Prahy hudební mišmaš. Show připomínala rockový nářez i diskotéku z Horní Dolní (Reportáž) Thirty Seconds to Mars přivezli do Prahy hudební mišmaš. Show připomínala rockový nářez i diskotéku z Horní Dolní (Reportáž) 16. května 2024 13:00

Mezi hlavní zastávky patří rybník Svět, kde celá trasa začíná, dále pak třeba středověké vodohospodářské dílo Zlatá stoka, Soví les, rybník Vyšehrad nebo samotné město Třeboň. Na jednotlivých zastávkách můžeš kromě malebné krajiny pozorovat vzácné druhy ptáků a rostlin nebo známá třeboňská rašeliniště. Občerstvit se během celé trasy lze několikrát v mnoha hospůdkách a restauracích. 

Hráz rybníka Svět, kde celá cyklostezka začíná.
Hráz rybníka Svět, kde celá cyklostezka začíná. Zdroj: Wiki Commons/volně k užití
Čti na další straněČti na předchozí straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 2 z 7
Zpět
Sdílet
Diskuse