Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. července 2023 v 16:12
Čas čtení 1:14
Ilona Hobzová

Internet pobláznily šaty z jeho svatby. Nyní čelí obvinění z pokusu o vraždu manželky

Internet pobláznily šaty z jeho svatby. Nyní čelí obvinění z pokusu o vraždu manželky
Zdroj: Pixabay/volně k užití
NEWS VELKÁ BRITÁNIE ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Muž ze Skotska se údajně dopouštěl domácího násilí na své manželce, které vyústilo v pokus o vraždu.

Osmatřicetiletý Keir Johnson se stal slavným díky šatům své tchyně, které se kvůli neobvyklým barvám staly v roce 2015 virálem. Lidé se hádali, jakou barvu šaty ze svatby vlastně mají. Nyní se ale jméno ženicha dostalo do veřejného prostoru z úplně jiného důvodu. Podle Times stanul před soudem kvůli obvinění z pokusu o vraždu manželky.

Doporučeno
Šimpanze Travise považovala za syna, její kamarádce sežral obličej a ruce. Domácí mazlíček se ve vteřině změnil na bestii Šimpanze Travise považovala za syna, její kamarádce sežral obličej a ruce. Domácí mazlíček se ve vteřině změnil na bestii 15. července 2023 v 15:00

Facky, škrcení i nasazení zámku na hlavu

Johnston dle The Guardianu čelí obvinění, že svou ženu v jejich domě na Vnitřních Hebridách na západě Skotska opakovaně napadal, což vyvrcholilo tím, že se ji pokusil uškrtit. Mezi obviněními z období od dubna 2019 do března 2022 je i to, že svou ženu tlačil ke zdi, křičel na ni, škrtil ji, vyhrožoval jí zabitím a oháněl se proti ní nožem.

Podle deníku The Times i dalších médií se měl také pokusit vniknout do vozidla, v němž se jeho žena nacházela, a udeřit ji skrze otevřené okno. Jednou jí měl také nasadit na hlavu zámek a táhnout z hospody poté, co s ním odmítala odejít dobrovolně. Další obvinění tvrdí, že Johnston svou ženu izoloval od jejích přátel a sledoval veškerý její pohyb a finance. Johnston veškerá obvinění u vrchního soudu v Glasgow odmítl. Případ byl odložen k dalšímu předběžnému slyšení v roce 2024.

Zatímco nyní je Johnson v nemilosti, v roce 2015 se stal slavným a obrážel jednu talk show za druhou. Důvodem byly šaty, které si na svatbu Johnstonových oblékla tchyně obviněného. Fenoménem a předmětem hádek se část oděvu stala poté, co je zveřejnila jedna z hostek svatby. Potřebovala totiž pomoci s odpovědí na otázku, zda jsou šaty bílo-zlaté, nebo černo-modré. Fotografie obletěla celý svět. 

Domů
Sdílet
Diskuse