Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. července 2023 14:28
Čas čtení 0:40
Radim Šlechta

Tyhle tenisky potěší všechny fanoušky Applu. Pokud na ně mají peníze...

Tyhle tenisky potěší všechny fanoušky Applu. Pokud na ně mají peníze...
Zdroj: Sotheby's/Propagační materiál
NEWS APPLE
Uložit Uložené

Bílé tenisky jsou absolutním základem šatníku. Ty od Applu ukradnou pozornost všem ostatním.

Pokud hledáš tenisky, máš velikost 10,5 a volných 50 tisíc dolarů, můžeš svůj šatník obohatit o raritní pár bot od Applu. Aukční síň Sotheby's momentálně prodává jediný dostupný pár obuvi, kterou technologická společnost nechala vyrobit pro své zaměstnance na přelomu osmdesátých a devadesátých let.

Podle Sotheby's všechny tyto tenisky dostali lidé na konferenci společnosti Apple v 90. letech, v roce 2016 se však jeden pár našel v garážovém výprodeji v Palo Altu. Ten se prodal v aukci síně Heritage Auction za 30 tisíc amerických dolarů.

tenisky, apple
Zdroj: Sotheby's/Propagační materiál

Momentálně dostupný pár nese označení „nový“, přesto jsou na něm ale podle síně patrné známky plynoucího času. Viditelné může být zažloutnutí a lehké stopy lepidla v mezipodešvi a na špičkách. 

„V roce 1985 si oděvy a doplňky značky Apple zakoupilo více než 22 000 zákazníků, což svědčí o oddanosti veřejnosti napříč kategoriemi. V případě produktů mimo zónu působnosti společnosti Apple spolupracovala s předními značkami, jako jsou Lamy, Honda a Braun, aby na různé produkty white label aplikovala svou ikonickou značku Apple,“ uvádí Sotheby's v popisu zboží.

Domů
Sdílet
Diskuse