Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
10. srpna 2023 10:40
Čas čtení 0:54
Ilona Hobzová

Komunitní zahrada u Prahy nabízí práci snů. Žij v přírodě, starej se o zvířata a oprav si maringotku

Komunitní zahrada u Prahy nabízí práci snů. Žij v přírodě, starej se o zvířata a oprav si maringotku
Zdroj: Freepik/@freepik/volně k užití
ZAJÍMAVOSTI NABÍDKY PRÁCE ZAHRADA ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

Chceš bydlet v přírodě a přitom kousek od centra Prahy? Tvořit, družit se, starat se o zachráněná zvířata? Přesně to nyní nabízí komunitní zahrada Pastvina ve Vinoři.

„Naše ‚čeledínská‘ maringotka potřebuje rekonstrukci, my na to nemáme kapacitu, ale máme elektrikáře, instalatéra, nářadí, dílnu i materiál seženeme,“ stojí v inzerátu na facebookových stránkách Pastviny.

Doporučeno
České dráhy hledají vlakvedoucí i průvodčí. Nabízejí 47 tisíc korun, ubytování v Praze a práci ti nabídnou přímo ve vlaku České dráhy hledají vlakvedoucí i průvodčí. Nabízejí 47 tisíc korun, ubytování v Praze a práci ti nabídnou přímo ve vlaku 9. srpna 2023 16:12

Lákavá nabídka spolupráce

Zahrada hledá někoho, kdo si objekt vezme za svůj projekt a dá ho do kupy, a to na náklady zahrady. Jde o placenou práci na smlouvu. Pastvina navíc nenabízí jen tuhle jednorázovou rekonstrukci, hledá další parťáky a parťačky ke společnému životu a možný úvazek na práci na farmě nebo další možnosti spolupráce jako použití dílny, samotnou zahradu, sad nebo zvířata.

Ani ubytování není potřeba řešit. Než se maringotka stane plnohodnotným domovem, zajistí komunitní zahrada ubytování na nedaleké faře.

Historie komunitní zahrady Pastvina se začala psát v roce 2017. Lidé se zde mohou zahradnicky realizovat, relaxovat, pořádat posezení a potkávat se s dalšími lidmi. „Slovem ‚komunita‘ myslíme společenství lidí, zvířat, rostlin, ale i věcí. Pevně věříme v recyklaci až na dřeň. Stavíme zásadně z odpadních materiálů, dáváme prostor a nový význam téměř 300 zvířatům, o která nikdo jiný nestál, a stejně tak přistupujeme k lidem,“ vysvětlují lidé, kteří za Pastvinou stojí. 

Doporučeno
FOTO: Válí se ti 55 milionů na účtě? Krejčířova vila je opět na prodej FOTO: Válí se ti 55 milionů na účtě? Krejčířova vila je opět na prodej 10. srpna 2023 10:15

Na Pastvině se kromě jiného starají o koně, ovce, krávy, prasata, slepice, králíky, ale i psy nebo kočky. Některá zvířata si můžeš dokonce adoptovat. Můžeš se na zahradě také stát dobrovolníkem nebo si tu pořídit vlastní záhonek. Pastvina nabízí také výukové programy pro školy, workshopy či semináře. 

Domů
Sdílet
Diskuse