Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
18. srpna 2023 11:18
Čas čtení 0:52
Tereza Patočková

Novou Sněhurku bude hrát latino herečka. „Ta pohádka je divná, princ ji stalkuje,“ říká. A schytala za to kritiku

Novou Sněhurku bude hrát latino herečka. „Ta pohádka je divná, princ ji stalkuje,“ říká. A schytala za to kritiku
Zdroj: Getty Images
ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Hraný remake Sněhurky od Disneyho se objeví v kinech v březnu příštího roku, už teď ale vyvolává kontroverze a přitahuje velkou pozornost.

Film s Rachel Zegler v roli Sněhurky a Gal Gadot v roli zlé královny je dalším dílem v řadě hraných remaků od společnosti Disney, jako je například nejnovější Malá mořská víla.

Vlnu nevole však v posledních dnech vyvolaly na sociálních sítích výstřižky rozhovorů, v nichž Rachel Zegler hovoří o novém směřování příběhu Sněhurky a o tom, co mohou diváci očekávat. 

„Původní pohádka vyšla v roce 1937 a je to znát. Je tam velký důraz na její milostný příběh s chlapem, který ji doslova stalkuje... a to je divné. To dělat nebudeme. Nezachrání ji princ a nebude snít o pravé lásce... sní o tom, že bude vůdkyní. Je důležité, aby našla svůj vlastní hlas,“ říká Zegler. 

Lidé její slova odsoudili a objevovaly se i rasistické poznámky o tom, že by Sněhurku neměla hrát latino žena. „Už mě unavuje, jak musí být každá princezna girl boss. Chci původní fantasy pohádku se zvířátky a princem, který mě zachrání,“ říká například jedna uživatelka na TikToku. 

Domů
Sdílet
Diskuse