Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
26. srpna 2023 17:00
Čas čtení 3:37
Richard Balog

Top streetwear tohoto týdne: První podzimní dropy Kith a Aimé Leon Dore, nová nadílka od Palace Skateboards i sexy Air Jordan 1

Top streetwear tohoto týdne: První podzimní dropy Kith a Aimé Leon Dore, nová nadílka od Palace Skateboards i sexy Air Jordan 1
MÓDA MÓDA
Uložit Uložené

Známé oděvní společnosti neusnuly na vavřínech ani během horkých letních dnů. Prohlédni si nejžhavější novinky ze světa streetwearu, které koupíš za retail.

Pomalu končí další letní týden i prázdniny, což znamená, že je správný čas připravit si šatník na chladné a sychravé podzimní počasí. Naštěstí mnoho našich oblíbených značek tento týden představilo své nejnovější kolekce, které už jsou v prodeji, aby nám tento úkol co nejvíce usnadnily, nebo naopak ztížily, pokud jsi nerozhodný*á.

V čele seznamu je první podzimní drop od značky Kith, nová kolekce Aimé Leon Dore či čtvrté vydání podzimní kolekce od Palace Skateboards, která obsahuje řadu zajímavých kousků včetně bundy Pertex Quilted. Za pozornost stojí také možná nejatraktivnější provedení tenisek Air Jordan 1 Retro Low OG, které vyšlo v letošním roce.

Tady je bližší pohled na všechny nejlepší stylové novinky tohoto týdne. S nákupem dlouho neotálej, množství produktů může být vyprodáno brzy od uvedení do prodeje.

Doporučeno
Samby od Pharrella, nadupaný model Asics i Nike s rukopisem Billie Eilish. Toto jsou nejlepší teniskové novinky za poslední týdny Samby od Pharrella, nadupaný model Asics i Nike s rukopisem Billie Eilish. Toto jsou nejlepší teniskové novinky za poslední týdny 25. srpna 2023 17:00

Kith 

Současná podoba streetwearu je diametrálně odlišná od modelů oblečení či doplňků, které nabízely značky před pěti lety, přičemž velkou zásluhu na tom nese návrhář Ronnie Fieg a jeho společnost Kith.

Sortiment Kith na letošní podzim dorazil 25. srpna. Mezi nejvýraznější produkty patří vlněné bundy s nápisem „NYTOTHEWORLD“ vyšitým na ramenou, mokasíny Ellis & Mason vyrobené ve spolupráci se společností Blackstock & Weber, košile z jehněčí kůže, pletené kardigany se zipem a doplňky.

Kith
Zdroj: Kith

Pokud se ti zdá, že tohle všechno je velmi vážné a že jde o sofistikovanou mužskou módu, je to pravda. Fieg přesto neztratil svou hravost ani lásku k logu Kith, takže v nabídce najdeš mikinu s fotorealistickým potiskem hor s jemně vyšitými květy ve spodní části, bláznivé modely triček nebo černou koženou cestovní tašku s monogramem značky.

Součástí lookbooku je také americký herec Brian Cox, který zářil v seriálovém hitu Succession. Jedná se o krásnou ukázku toho, že móda nemá žádné věkové hranice.

Všechny návrhy mají hlavu i patu, pyšní se prémiovým zpracováním z kvalitních materiálů a z pultů obchodů mizí rychlostí světla. Pokud si chceš popadnout alespoň něco, navštiv online obchod a zkus štěstí. 

Kith
Zdroj: Kith

Aimé Leon Dore 

Frajerský status si na poli streetwearu úspěšně a s grácií drží i návrhář Teddy Santis se svojí značkou Aimé Leon Dore, která má sídlo v New Yorku.

Nejnovější sezona v podání Aimé Leon Dore se podle zveřejněných upoutávek a fotografií bude nést ve velmi podobném stylu jako předchozí kolekce společnosti, která je na scéně od roku 2014.

Aimé Leon Dore
Zdroj: Aimé Leon Dore

Mezi návrhy, které zatím spatřily světlo světa, můžeš vidět síťovinové fotbalové dresy s vyšitým logem ALD, originální pokrývky hlavy, tlusté mikiny s kapucemi, kožené bundy s reliéfem, vlněné univerzitní bundy baseballového týmu New York Mets, ale i kuklu z kabelového úpletu, roláky a sofistikované kabáty se čtverečkovaným vzorem.

Všechny modely jsou v online obchodě Aimé Leon Dore. 

Aimé Leon Dore
Zdroj: Aimé Leon Dore

Palace Skateboards

Přestože společnost Supreme představila svou nejlepší kolekci pro sezonu podzim/zima v posledních letech, hlavní hvězdou ve světě streetwearu zůstává i nadále Palace Skateboards.

S podzimem za dveřmi se k odolné bundě Pertex Quilted v různých barevných provedeních přidávají další možnosti vrstvení a řada doplňků, mezi kterými najdeš například manšestrové kšiltovky s nápisem Palace i ohřívač obličeje vyrobený ve spolupráci s firmou Polartec.

Návrhářský tým společnosti Palace Skateboards zůstal věrný svému rukopisu a řadu modelů na přechodné období zdobí ikonické logo Tri-Ferg či grafické motivy. Všechno funguje jako celek na sto procent a nepochybujeme o tom, že jednotlivé designy si najdou svou cílovou skupinu.

Pokud nemáš poblíž některý z kamenných obchodů, všechny produkty jsou dostupné v online obchodě.

Palace Skateboards
Zdroj: Palace Skateboards

Fear of God

Jerry Lorenzo patří mezi nejvlivnější lidi ve světě streetwearu, respektive módy, jelikož návrhy s jeho rukopisem dávno překročily hranice ulic. Nově nás o tom tento kalifornský návrhář přesvědčil prostřednictvím nové verze pantoflů Fear of God California 2.0, ve kterých můžeš úspěšně uzavřít letošní léto a zároveň přivítat podzim v kombinaci s volnými džíny nebo kašmírovými kalhotami po vzoru lookbooku značky.

Fear of God
Zdroj: Fear of God

Lorenzo odhalil atraktivní novinku v rámci své nabídky „The Collection 8“ a musíme uznat, že jde o zásah přímo do černého. Nová iterace charakteristického stylu přichází ve čtyřech barevných schématech včetně béžové, žluté či oranžové a stejně jako v předchozím případě je opět ručně vyrobena v Itálii, což je znak prvotřídní kvality materiálů i zpracování.

Propracovaná obuv bez zad je aktualizována o ikonické černé označení značky Fear of God na patě. Gumová podrážka je o něco tlustší pro lepší trakci a funkčnost při každém kroku.

Novou verzi pantoflů California s podtitulem 2.0 najdeš v online obchodě Fear of God také v nabídce vybraných prodejců, jako například Antonioli nebo MR PORTER. Cena je v tomto případě přes 9 tisíc korun, což je téměř trojnásobně více oproti první variantě. Teď už jen věříme, že Lorenzo konečně uvede do prodeje svoji první společnou kolekci se společností Adidas, která vypadá božsky.

Fear of God
Zdroj: Fear of God

Air Jordan 1 Low Retro OG 

Poslední novinka ze světa streetwearu, která stojí tento týden za pozornost, je možná nejatraktivnější verze tenisek Air Jordan 1 Low Retro OG v letošním roce.

Návrháři v Oregonu si tentokrát dali opravdu záležet na každém detailu a výsledkem je unikátní minimalistická obuv, kterou budeš chtít nosit každý den, a to bez ohledu na to, jestli půjdeš do práce, školy nebo na prodloužený víkend do Berlína.

Air Jordan 1 Retro Low OG
Zdroj: END.

Vůbec první basketbalové tenisky společnosti Nike jsou navrženy se svrškem z hladké kůže. Ve světle šedé barvě nabízí kontrastní detaily na špici, logu Nike z obou stran i na patě, kde nechybí logo s křídly Jordan Brand. Zakončeny jsou žlutou podrážkou, která dotváří vintage estetiku. 

Raffle o tenisky probíhá v online obchodě END., přičemž cena je v přepočtu zhruba 4 tisíce korun, což považujeme za velmi férovou nabídku, kterou v budoucnu ještě určitě zúročíš.

Air Jordan 1 Retro Low OG
Zdroj: END.
Domů
Sdílet
Diskuse