Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Čteš článek:
MBPFW: Módní duely jsou zpět. Kdo lépe nastyloval umělé prameny vlasů nebo masku přes obličej?

Tylové sukně s volány jsou velmi ošemetným kouskem, jehož stylování je vždy jako na tenkém ledě. Hrozí, že když se kombinování nepodaří, vznikne kýč a celek působí lacině. Na druhou stranu však mohou z volánové sukně vzejít i velmi stylové kreace, které z ní udělají dominantu celého looku. Stěžejní je také barva. Jakmile zvolíš světlejší odstíny, zvyšuješ si riziko na neúspěch, proto je lepší vsadit na jistotu a sáhnout po černé, jako tomu je u looku č. 2. Díky kombinaci s kalhotami, korzetem, skládaným sakem a výraznými doplňky získal look skvělou dynamiku a byl pro příležitost fashion weeku jako stvořen. Look č. 1 bohužel představuje méně šťastný spád a působí poněkud cheap.

Vítězem druhého duelu se tedy stává look č. 2.

MBPFW
MBPFW Zdroj: REFRESHER/Dávid Marcin

Kožená bunda

Je to must have kousek každého šatníku, stejně jako piece, bez kterého se neobejde žádná fashion akce. S koženou bundou neboli křivákem si lze pohrát různými způsoby a je škoda zůstat pouze u basicu. U looku č. 2 nás baví hra se strukturami. Přestože se jedná o monochromatický outfit, textury různých materiálů a kousků z něj vytváří nekonvenční celek. Stejně tak i šátek na hlavě a ostatní komponenty fungují naprosto skvěle. To bohužel nemůžeme říct o looku č. 1, kde by to chtělo celkový styling dotáhnout do konce – přidat o něco volnější siluety dlouhého charakteru, aby vznikly zajímavé kontrasty. 


Ačkoliv na martenskách ve spojení s leather jacket není nic špatného, jedná se o poněkud profláklou kombinaci, která si žádá alespoň experimentování s tkaničkami či ponožkami. Jako vítěze jmenujeme look č. 2.

MBPFW
MBPFW Zdroj: REFRESHER/Dávid Marcin

Umělé vlasy jako doplněk 

Nevíš, jak ozvláštnit outfit? Ustřihni pár pramenů z paruky a přidej je k tomu, co uznáš za vhodné. Hosté a hostky pražského fashion weeku sáhli po sloučení s brýlemi nebo náušnicemi a ani v jednom případě rozhodně neprohloupili. Baví nás jak subtilní aplikace ve formě náušnic u looku č. 2, tak výraznější užití na alien coded slunečních brýlích. Vzhledem k tomu, že jsou oba looky pojaty podobným způsobem, bylo těžké se přiklonit na stranu jednoho z nich a určit vítěze. 


Sako od značky Tobias Equipment nás však zaujalo o něco víc než splývavý set ve starorůžové barvě a z toho důvodu se přikláníme k outfitu č. 1.

MBPFW
MBPFW Zdroj: REFRESHER/Dávid Marcin

Adidas sportswear

Pátý módní duel ovládly dvě návštěvnice, jejichž stěžejním prvkem outfitu byly tři pruhy společnosti adidas. Zastáváme se spojení sportovních kousků se streetwearovými oděvy, ne vždy to však jde podle plánu. Řeč je o prvním outfitu, který ať už chceme, nebo ne, připomíná kostým Supermana. Styling s černým topem a stříbrnou kabelkou je doslova jak z jiné dimenze, avšak ne v pozitivním slova smyslu. Outfit druhé návštěvnice také sice není něco, z čeho bychom šli do kolen, proti stylingu u looku č. 1 se však stále jedná o menší hřích.


Look č. 2 se pro nás v tomto kole stává vítězem, primárně díky své neutrálnosti. 

MBPFW
MBPFW Zdroj: REFRESHER/Dávid Marcin

Káro

Čti na další straněČti na předchozí straně
Článek končí na další straně
Strana 2 z 3
Domů
Sdílet
Diskuse