Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. listopadu 2023 11:18
Čas čtení 1:03
Vojtěch Vanda

Chceš si uvařit jídlo ze seriálu Hra o trůny? S novou kuchařkou to nebude problém

Chceš si uvařit jídlo ze seriálu Hra o trůny? S novou kuchařkou to nebude problém
Zdroj: HBO
GASTRO GAME OF THRONES GASTRONOMIE HRA O TRŮNY
Uložit Uložené

Sedm království, osmdesát receptů, jedna kniha. Nová kuchařka inspirovaná fantasy ságou Píseň ledu a ohně amerického autora George R. R. Martina bude k dostání příští jaro, už teď si ji můžeš předobjednat.

Je libo křidýlko nebo stehýnko? Nebo radši dothracký krvavý koláč či korunkovou pečeni z kančích žeber? Velmi brzy budeš mít možnost uvařit si všechno. A to z jedné knihy, která se věnuje pouze gastronomii ovlivněné fantasy ságou Píseň ledu a ohně.

Recepty na snídani, svačinu i oběd

Fanoušci a fanynky Hry o trůny mohou za tyto pokrmy poděkovat Chelsea Monroe-Cassel, spoluautorce foodblogu A Feast of Ice and Fire, který je už notoricky znám nejspíše všem zainteresovaným divákům a divačkám a čtenářstvu. Nicméně oficiální ucelená kuchařka tady ještě nebyla, skuteční srdcaři by tak měli chystat své peněženky. Vydáním knihy se na sociální síti X pochlubil i sám autor předlohy George R. R. Martin.

Anketa:
Pořídíš si tuhle kuchařku?
Jasně, už dělám předobjednávku.
Tohle mít doma nemusím.
Jasně, už dělám předobjednávku.
42 %
Tohle mít doma nemusím.
58 %

Samotný text doprovázející předobjednávku knihy, kterou můžeš učinit zde, je velmi podbízivý: „Pro ty, kteří touží povečeřet s dračími pány staré Valyrie nebo si dát šálek medoviny s králem Robertem I., odemyká The Official Game of Thrones Cookbook rozsáhlý kulinářský svět Písně ledu a ohně od George R. R. Martina.“ Fajn, vezměte nás s sebou.

Kniha má osm kapitol, v nichž najdeš recept na každé jídlo dne. Ráno tak půjde zahájit třeba dornským krémovým koláčem, svačinou pak mohou být sušenky z mořských řas nebo ječmenový dort. V jedné části jsou navržené jídelníčky podle jednotlivých oblastí, uspořádat tak můžeš třeba hostinu na Zdi nebo v Braavosu.

Doporučeno
KVÍZ: Říkáš, že znáš filmy? Kolik jich poznáš podle jediného záběru? KVÍZ: Říkáš, že znáš filmy? Kolik jich poznáš podle jediného záběru? 31. října 2023 17:00

Kuchařka je navíc plná kvalitních fotografií a nádherných dřevorytových ilustrací. Sbírka receptů oficiálně vyjde 7. května příštího roku.

Domů
Sdílet
Diskuse