Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
12. listopadu 2023 17:00
Čas čtení 0:43
Vincenc Novák

Willem Dafoe při natáčení Chudáčků trávil v maskérně šest hodin denně. Podívej se, jak v novém filmu vypadá

Willem Dafoe při natáčení Chudáčků trávil v maskérně šest hodin denně. Podívej se, jak v novém filmu vypadá
Zdroj: Getty Images
FILMY A SERIÁLY FILM FILMY 2023 NOVÉ FILMY
Uložit Uložené

Dafoe hraje v novém filmu postavu šíleného Godwina Baxtera, kterému otec v mládí znetvořil obličej. Natáčení prý rozhodně nebylo jednoduché.

Godwin Baxter ve filmu Poor Things (Chudáčci) oživuje mrtvolu ženy tím, že její mozek vloží do hlavy nenarozeného dítěte. Touto ženou je Bella, která se musí v životě orientovat jako dospělá, přestože jí mozek uvázl v těle dítěte. Když se Bella rozhodne prozkoumat sama okolní svět, doktor Baxter si uvědomí, že ji musí nechat jít. Film míří do amerických kin v pátek 8. prosince, do českých v lednu.

William Dafoe
Zdroj: Searchlight Pictures/propagační materiál

Stát se fyzicky Baxterem nebylo jednoduché

Willem Dafoe magazínu Variety popsal složitý postup, během kterého ho maskéři před natáčením proměňovali ve filmového doktora Baxtera. „Čtyři hodiny tam, dvě hodiny ven každý den – já se objevím ve tři hodiny ráno, sedím na židli, medituji a snažím se vypořádat s tím, že stojím na místě. Nemůžete spát, protože je to natolik složité, že musíte pracovat s lidmi, kteří to na vás aplikují,“ uvedl Dafoe.

Po šestihodinovém líčení čekalo herce celodenní natáčení na place. Přesto však Dafoe říká, že tvorba snímku pro něj byla pozitivní zkušeností, mimo jiné díky krásným kulisám. „Měli jste tolik věcí, které definují svět – pokud jste nespali, museli jste v něm žít,“ uvedl.

Domů
Sdílet
Diskuse