Jaké tuzemské polévky milují turisté, kteří navštíví Česko?
Server Taste Atlas sestavil žebříček devíti nejoblíbenějších českých polévek, které bodují u cizinců a turistů.
Češi polévky milují, což se odráží na pestrém výběru v restauracích i nabídce kuchařek. Každá rodina má přitom tu svoji bramboračku, česnečku nebo zelňačku, o jejímž složení je schopna se klidně hodiny hádat.
Mrkni ale na následující žebříček toho, jak české polévky hodnotí turisté. Která je ta nejoblíbenější?
9. Rajská polévka
Tato krémová a osvěžující polévka je základním pokrmem tradiční české kuchyně, ať už se připravuje z čerstvých rajčat, nebo z rajčatového protlaku. Obvykle se dochucuje bobkovým listem, skořicí, kořením nebo hřebíčkem a zahušťuje se osmaženou cibulí a moukou.
8. Zeleninová polévka
Tento vydatný pokrm má mnoho variant a může obsahovat různé druhy kořenové nebo listové zeleniny. Nejčastěji se skládá z mrkve, celeru a brambor nakrájených na kostičky nebo plátky, ale snadno se přizpůsobí jakékoli chuti. Vedle zeleniny může obsahovat také tenké těstoviny nebo játrové knedlíčky.