Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Čteš článek:
Nejlepší české polévky podle turistů: Výběr tě překvapí! Milují česnečku, překvapivě vyhrála „polévka chudých“

7. Hrachová polévka

Hrachová polévka.
Hrachová polévka. Zdroj: Freepik/na voľné použitie

Tato tradiční česká polévka se připravuje z čerstvého hrášku, zeleného nebo žlutého. Často se do ní přidává aromatický vývar, různá kořenová zelenina, uzené maso a koření, jako je kmín nebo majoránka. I když se může lišit barvou a konzistencí, obvykle se doplňuje kopečkem smetany nebo křupavými krutony.

6. Cibulačka

cibulačka, chleba
Zdroj: Wikimedia (Creative Commons)/ Arnaud 25/ volně k užití

Ačkoli cibulačka pochází z francouzské kuchyně, česká verze je jednou z nejoblíbenějších v zemi. Jedná se o jednoduchý a ostrý pokrm sestávající z karamelizované cibule vařené s vývarem na bázi masa nebo zeleniny. Obvykle se podává s křupavými plátky chleba a vrstvou strouhaného sýra navrchu. Některé české druhy obsahují brambory, smetanu nebo houby a občas se vývar zahušťuje moukou.

Čti na další straněČti na předchozí straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 2 z 5
Domů
Sdílet
Diskuse