7. Hrachová polévka
Tato tradiční česká polévka se připravuje z čerstvého hrášku, zeleného nebo žlutého. Často se do ní přidává aromatický vývar, různá kořenová zelenina, uzené maso a koření, jako je kmín nebo majoránka. I když se může lišit barvou a konzistencí, obvykle se doplňuje kopečkem smetany nebo křupavými krutony.
6. Cibulačka
Ačkoli cibulačka pochází z francouzské kuchyně, česká verze je jednou z nejoblíbenějších v zemi. Jedná se o jednoduchý a ostrý pokrm sestávající z karamelizované cibule vařené s vývarem na bázi masa nebo zeleniny. Obvykle se podává s křupavými plátky chleba a vrstvou strouhaného sýra navrchu. Některé české druhy obsahují brambory, smetanu nebo houby a občas se vývar zahušťuje moukou.
Článek pokračuje na další straně
Strana 2 z 5