Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Čteš článek:
Nejlepší české polévky podle turistů: Výběr tě překvapí! Milují česnečku, překvapivě vyhrála „polévka chudých“

5. Čočková polévka

Čočková polévka.
Čočková polévka. Zdroj: Freepik / volně k užití

Obvykle se připravuje z hnědé nebo zelené suché čočky, kořenové zeleniny a různého koření, například majoránky nebo koriandru. Občas se zahušťuje moukou a někdy se do ní přidávají pikantní klobásky nebo uzená slanina, aby byl pokrm výživnější. Tradičně se polévka připravuje na Nový rok, protože se věří, že čočka přinese rodině prosperitu.

4. Fazolová

Fazolová polévka.
Fazolová polévka. Zdroj: Freepik/na voľné použitie

Obvykle se skládá z bílých fazolí vařených v aromatickém vývaru spolu s bramborami, kořenovou zeleninou a uzeným masem. Příležitostně se může obměňovat zakysanou smetanou nebo zahušťovat moukou.

Čti na další straněČti na předchozí straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 3 z 5
Domů
Sdílet
Diskuse