Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. února 2024 v 17:14
Čas čtení 0:46
Veronika Ábelová

Jak by vypadal Arnold Schwarzenegger v Pánovi prstenů? Video vytvořené umělou inteligencí ti odpoví

Jak by vypadal Arnold Schwarzenegger v Pánovi prstenů? Video vytvořené umělou inteligencí ti odpoví
Zdroj: Netflix
OSOBNOSTI ARNOLD SCHWARZENEGGER PÁN PRSTENŮ
Uložit Uložené

Video kombinuje postavy z filmu Pán prstenů s obličejem Arnolda Schwarzeneggera. Pohled na filmovou ikonickou scénku je jedinečný a zároveň trochu znepokojivý.

Není to poprvé, co umělá inteligence (AI) přetvořila postavy z oblíbených filmů. Například Tom Holland díky AI propůjčil svůj obličej Dorothy v Čarodějovi ze země Oz ve verzi The Avengers of Oz. Na videu Swarzeneggerův obličej překrývá každou postavu z filmové scény při poradě u Elronda, což vytváří komický dojem. Slavný herec se převtělil do role Elronda, Boromira, Gandalfa, Froda a dalších.

Doporučeno
Toto je nejoblíbenější seriál roku 2023. Netflix překvapivě neobsadil první místo Toto je nejoblíbenější seriál roku 2023. Netflix překvapivě neobsadil první místo 31. ledna 2024 v 17:30

Spojení Středozemě a hollywoodské hvězdy je fascinující a přináší nový pohled na film Petera Jacksona. Video vytvořil dabér Sam Hughes s efekty Jarkan VFX. Díky nim se už nikdy nebudeš na scénku s poradou u Elronda dívat stejně.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sam Hughes VO (@samhughesvo)

Originální herci z Pána prstenů jsou uznávaní za dokonalou shodu s předlohou J. R. R. Tolkiena. „Samotná scéna Elrondovy rady je jednou z nejzásadnějších scén celé trilogie. Obsazení Schwarzeneggera s jeho charakteristickou dikcí proto působí až nečekaně zábavně a původní patetický ráz scény dokonale rozbíjí,“ okomentoval video Petr Kollár na serveru Filmtoro.cz.

Doporučeno
VIDEO: Timothée Chalamet jako Michal? Čech pomocí umělé inteligence vytvořil Pelíšky v podání Wese Andersona VIDEO: Timothée Chalamet jako Michal? Čech pomocí umělé inteligence vytvořil Pelíšky v podání Wese Andersona 5. ledna 2024 v 9:54

Je nepravděpodobné, že by Arnold Schwarzenegger postavy ztvárnil lépe, kdyby byl do filmu obsazen. Tato komická a pro někoho možná poněkud děsivá verze naznačuje, že se režisér Peter Jackson rozhodl pro obsazení dobře.

Domů
Sdílet
Diskuse