Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. února 2024 16:28
Čas čtení 0:45
Vincenc Novák

Případ sexuálního obtěžování ze strany Lizzo pokračuje. Soudce zamítl zpěvaččinu žádost

Případ sexuálního obtěžování ze strany Lizzo pokračuje. Soudce zamítl zpěvaččinu žádost
Zdroj: Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic
HUDBA SEXUÁLNÍ OBTĚŽOVÁNÍ
Uložit Uložené

Ostře sledovaný případ americké hudebnice Lizzo, která čelí obvinění ze sexuálního obtěžování, se posunul do další fáze. Soudce zamítl zpěvaččin podnět, aby byl případ smeten ze stolu.

Zpěvačku její bývalé kolegyně obvinily z toho, že je nutila k rasovým a náboženským urážkám a k dotýkání se nahých osob. V některých případech se měla dopouštět také bodyshamingu. Lizzo ve své obhajobě tvrdila, že případ by měl být na základě kalifornských zákonů zamítnut. Soudce sice zpěvačce v některých případech vyhověl, v ostatních částech však kauza míří k soudu, informuje magazín Billboard

Doporučeno
Lizzo čelí obvinění ze sexuálního obtěžování a bodyshamingu Lizzo čelí obvinění ze sexuálního obtěžování a bodyshamingu 2. srpna 2023 12:48

Žaloba, kterou loni v srpnu podaly tanečnice Arianna Davis, Crystal Williams a Noelle Rodriguez, míří proti Lizzo a její společnosti Big Grrrl Big Touring. Dvě z nich byly ze společnosti propuštěny, jedna podala výpověď sama. Obsahuje obvinění z řady pochybení, mezi nimiž je například vytváření nepřátelského prostředí či rasová a náboženská diskriminace. 

Boj proti bodyshamingu v podání Lizzo 

Přestože zpěvačka bojuje proti bodyshamingu, na svých bývalých kolegyních se ho měla sama dopouštět. Jedna z tanečnic údajně přišla o svoji práci kvůli tomu, že přibrala na váze. Nevhodného chování se měla dopouštět také kapitánka tanečního týmu Shirlene Quigley, která se údajně tanečnicím vysmívala za to, že měly předmanželský sex. Zároveň s nimi však probírala sexuální témata a simulovala orální sex. Zpěvačka údajně o chování své podřízené věděla a přehlížela ho. 

Domů
Sdílet
Diskuse