Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
5. února 2024 14:34
Čas čtení 0:46
Anna-Marie Hanzlíková

Exkluzivní pecky z Xboxu míří na PlayStation. Kterou hru si tam zahraješ jako první?

Exkluzivní pecky z Xboxu míří na PlayStation. Kterou hru si tam zahraješ jako první?
Zdroj: Bethesda Softworks
TECH MICROSOFT PS5 XBOX SERIES X
Uložit Uložené

Indiana Jones, Starfield a další hry by měly kromě Xboxu dorazit i na PlayStation. Microsoft tak otáčí svoji dlouholetou strategii.

Podle informací serveru Xboxera pošle Microsoft na PS5 v průběhu roku RPG Starfield, ještě předtím má ale dorazit populární indie hit Hi-Fi Rush nebo Sea of Thieves. Hry byly předtím dostupné pouze pro Xbox, od Microsoftu tak jde o velkou změnu strategie. 

Podle serveru Verge by kromě zmíněných her měla na PS5 zamířit také hra Indiana Jones and the Great Circle. Ta tedy bude exkluzivně dostupná na Xboxu jen pár měsíců. Objeví se tam v průběhu letoška, na PS5 by měla dorazit v prosinci 2024. Vývojářská společnost Bethesda před pár týdny odhalila první ukázku, podívat se na ni můžeš níže.

Ne všichni ve vedení Microsoftu ale údajně se změnami strategie souhlasí. Nakonec vyhrál argument s možnými velkými zisky. Pro představu, Starfield si loni v září v prvních dvou týdnech stáhlo na deset milionů hráčů, jde tak o největší release společnosti Bethesda vůbec.

Domů
Sdílet
Diskuse