Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. února 2024 10:00
Čas čtení 3:39
Lucie Kotvalová

Top 5 pizzerií v Praze, o kterých jsi pravděpodobně ještě neslyšel*a

Top 5 pizzerií v Praze, o kterých jsi pravděpodobně ještě neslyšel*a
Zdroj: Lucie Kotvalová / REFRESHER
GASTRO GASTRONOMIE PIZZA
Uložit Uložené

Máš chuť na pizzu, jsi v Praze, a nevíš, kam zajít? Co takhle navštívit podnik, který jen tak někdo nezná?

Pizza je oblíbeným jídlem mnohých z nás; například Američané a Američanky denně snědí přibližně 100 hektarů pizzy, což je asi 350 kousků za sekundu. Více než 41 procent z nich jí pizzu každý týden a každý osmý člověk v Americe si ji dá každý den.

Což vlastně ani nezní jako příliš přehnaná statistika. Pizza je oblíbená po celém světě – ať už ta mražená, domácí, nebo připravená v restauraci. Každý z nás má navíc pravděpodobně svou oblíbenou pizzerii, kam se rád vrací. Právě z toho důvodu nám ale může unikat mnoho skvělých podniků, o kterých bychom rozhodně měli vědět.

Právě proto přinášíme seznam pěti top restaurací, které jen tak někdo nezná. Některé z nich vlastní lidé z Itálie či Sicílie, některé Češi. Některé jsou dražší, některé levnější. Všechny ovšem stojí za návštěvu. Buon appetito!

Da Pietro Praha

Otvírací doba: úterý až čtvrtek 11:00–22:00, pátek až sobota 11:00–23:00
Pizzy v rozmezí: 250–440 korun

Pizza Da Pietro se zrodila v Plzni v roce 2013. Nejdříve se jednalo o obchůdek s italskými produkty, který se ovšem následně transformoval v pizzerii. Od té doby se o ní nesly legendy zvěstující, že se jedná o nejlepší pizzu v České republice (nebo přinejmenším o jednu z nejlepších pizz). Da Pietro se proto nakonec objevila i v Praze. Doporučujeme pizzu Napoli nebo Al prosciutto cotto. Výborně ovšem vypadaly i všechny ostatní.

Doporučeno
Top 6 restaurací v Česku, odkud lidé nejvíce objednávají. Dáš si tam nejlepší burger, pizzu i indickou Top 6 restaurací v Česku, odkud lidé nejvíce objednávají. Dáš si tam nejlepší burger, pizzu i indickou 17. dubna 2024 15:00

Pro ilustraci můžeme přiložit odposlechnutou konverzaci od vedlejšího stolu (ano, víme, že se to nemá...). Obsluha došla k postaršímu muži a brala si od něj špinavé talíře od předkrmů. Pán se na ni s úsměvem v očích obrátil a řekl: „Na hodně místech v Praze arancini neumí dělat (rýžové kuličky, které jsou národním sicilským jídlem, pozn. red.). Ty vaše jsou ale výborné.“

pizza Prahapizza Prahapizza Prahapizza Praha
Zobrazit galerii
(4)

Slice Slice Baby

Otvírací doba: středa až neděle 11:30–22:00
Pizzy v rozmezí: 230–280 korun

Slice Slice Baby založila Kateřina Jakusová. Původně se jednalo o pop-up pizzerii (její příběh jsme popsali tady), ovšem v listopadu minulého roku konečně vznikla krásná a útulná kamenná pizzerie. Tamní pizzu si již mnozí spojují s takzvaným „umami stardust“, tedy s posypem z lahůdkového droždí a misa, který má imitovat granu či jiný tvrdý sýr. Výborné.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 153977 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemknutí?

  • Kam na geniální pizzu na Vinohradech, v okolí Václaváku, na Andělu i jinde v Praze.  
  • V Praze ti hned na dvou místech tuhle pochoutku naservíruje Ital, který se učil dělat pizzu u YouTube a došel až k mistrovství.
  • Kde najdeš podnik, který boduje i v evropském žebříčku nej pizzerií.
  • Máš radši tradiční Itálii, nebo inovativní příchutě? V našich tipech najdeš vše.
  • Odemknutím podpoříš kvalitní autorskou tvorbu REFRESHER+. Díky tomu pro tebe můžeme testovat skvělé podniky na vlastní kůži a přinášet ti žhavé tipy nejen z gastra! 
Domů
Sdílet
Diskuse