Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
10. února 2024 23:44
Čas čtení 3:44
Ondřej Jarůšek

České hvězdy, neuvěřitelný zvrat a válka o titul! Nabitý turnaj Oktagon 53 přinesl tvrdá ukončení i extrémně napínavé souboje

České hvězdy, neuvěřitelný zvrat a válka o titul! Nabitý turnaj Oktagon 53 přinesl tvrdá ukončení i extrémně napínavé souboje
Zdroj: OKTAGON MMA
SPORT BOJOVÉ SPORTY MMA OKTAGON MMA
Uložit Uložené

Bojová organizace Oktagon MMA se v sobotu vrátila do Oberhausenu, kde uspořádala další velký turnaj.

Deset zápasů, početná česká výprava i titulový souboj. Na sobotním turnaji Oktagon 53 v Německu jsme se stali svědky neskutečných bitev plných tvrdých ukončení, ale i zvratů a mimořádně těsných zápasů. Známý český bojovník po své výhře oznámil blížící se konec kariéry a celé akci vévodil duel o titul pro šampionku slámové váhy. Podívej se, co všechno bylo na turnaji k vidění.

ok53ok53oktagon53oktagon53
Zobrazit galerii
(10)

Intenzivní zápasy už od začátku

Galavečer odstartovala bitva mezi domácím Samim Zarabim a českým bojovníkem Jakubem Batfalským. Pro oba se jednalo o premiéru v Oktagonu, hned od prvního kola se však zápas vyvíjel ve prospěch ostrého německého postojáře, který úřadoval mimo jiné svými rychlými i přesnými údery, ale i převahou na zemi. Po třech kolech proto nemohlo být pochyb o výhře talentovaného Němce, který svému soupeři nadělil první porážku mezi profesionály.

Prvního ukončení večera jsme se dočkali v následující bitvě. O tu se postarali Emir-Can Al, v Německu žijící bojovník s tureckými kořeny, a slovenský rodák Tomáš Votava. A už úvodní momenty ukázaly, proč si Al říká „býk“. Do svého soupeře totiž vletěl plnou silou s cílem jej co nejrychleji ukončit.

Doporučeno
Šílené knock-outy i nový šampion! Turnaj Oktagon 56 přinesl divoké přestřelky i překvapivé výsledky Šílené knock-outy i nový šampion! Turnaj Oktagon 56 přinesl divoké přestřelky i překvapivé výsledky 21. dubna 2024 7:47

Boj na krátkou chvíli přerušil nechtěný kop mezi nohy slovenského borce, netrvalo však dlouho a zápas se vrátil zpět do plných obrátek. Al nakonec poslal Votavu tvrdým hákem k zemi, kde už pro něj nebyl problém zápas ukončit. Domácí borec si tak přispal výhru na TKO po necelých dvou minutách a oslavil vůbec první profi výhru.

ok53
Zdroj: OKTAGON MMA

Třetí duel turnaje nabídl střet dvou opačných stylů. Na jedné straně stál nebezpečný ranař Endrit Brajshori z Kosova a na druhé český wrestler Jan Fajk, který se do Oktagonu vrátil po delší době. Fajkovi se však vůbec nepodařilo dostat do zápasu a už v prvních minutách se ocitl pod tlakem. I přes opakované pokusy přenést boj na zem nebyl Fajk úspěšný. V druhém kole nakonec dokázal Brajshori nasadit svému soupeři gilotinu a Fajka přinutil zápas odklepat. 

Česká legenda odešla s prohrou

Mezi nejočekávanější zápasy pro české fanoušky byl bezesporu návrat legendárního Jaroslava Pokorného, který poměřil síly s Gjonim Palokajem. Tříkolový zápas, jehož většinu strávili bojovníci „přilepení“ k sobě, nabídl velice vyrovnanou podívanou.

Bodové rozhodčí na svou stranu po patnácti minutách strhl Palokaj, který zejména v posledních 90 sekundách zařadil na vyšší rychlostní stupeň, Pokorného opakovaně zasáhl tvrdými údery a v samotném konci zápasu se pokusil o submisi. Tu sice nedotáhl, ale i tak si odnesl vítězství na body.

ok53
Zdroj: OKTAGON MMA

Předzápasová karta vyvrcholila střetem mezi Janem Malachem a Lukou Milidragovićem, který se stal na poslední chvíli náhradou pro Malachova původního soupeře. Ačkoliv první kolo šlo na stranu Milidragoviće, v tom druhém se Malach dokázal po přenesení boje na zem dostat do výhodné pozice, odkud svého soupeře zasypal tvrdými „kladivy“, po nichž rozhodčí zápas ukončil. Malach si tak po poslední rychlé porážce připsal důležitou výhru a vrátil se zpět do vítězného sedla.

Nepřátelé si prokázali respekt

Za zvuků bučení do klece nakráčel při otvíracím zápase hlavní karty MMA veterán Ivica Trušček, pro kterého se jednalo o neuvěřitelný 82. zápas kariéry. Mezi ním a jeho soupeřem Cihadem Akipou to pořádně vřelo už na staredownu, není proto divu, že chladným tento zápas nenechával nikoho z přítomných diváků.

Doporučeno
Dominik jako bodyguard hlídá rapery i děti prominentů: V klubu dávám pozor, aby jim někdo nehodil něco do pití Dominik jako bodyguard hlídá rapery i děti prominentů: V klubu dávám pozor, aby jim někdo nehodil něco do pití 2. dubna 2024 16:00

Domácí fanoušky však čekalo zklamání. Trušček v druhém kole chytil Akipu do nekompromisní gilotiny, kterou svého soupeře nelítostně uspal. Po zápase si bojovníci prokázali respekt a zakopali válečnou sekeru. 

ok53
Zdroj: OKTAGON MMA

Německého bojovníka Hojata Khajevanda dělily jen poslední sekundy od největší výhry jeho kariéry. V zápase proti Davidu Zawadovi jasně ovládl první dvě kola a už se zdálo, že si dojde pro vítězství na body. Zawada nicméně všechny šokoval neuvěřitelným zvratem a v závěru posledního kola pohotově nasadil svému soupeři heel-hook, po němž přišel ze strany Khajevanda verbální tapout, tedy verbální odklepání po bolestivém výkřiku. Zawada se tak po smolném období vrátil jako vítěz a vzkázal, že jde vybít celou divizi do 84 kilogramů.

Česká výzva před koncem kariéry 

Mistr šílených přestřelek Miroslav Brož nezůstal ani v Oberhausenu své pověsti nic dlužný a hned od prvního kola se se svým soupeřem Tomem Crosbym pouštěl do divokých výměn. V druhém kole Crosby ukázal, že dokáže Brože kontrolovat na zemi, a dominantním výkonem srovnal skóre. O vítězi tak rozhodlo až třetí kolo, v němž se krvácející Brož ocitl znovu na zádech, dokázal se však postavit na nohy a bil se dál až do poslední sekundy.

Doporučeno
Česká UFC hvězda Jiří Procházka: O penězích, slávě a návratu Conora McGregora. „Můj respekt ztratil,“ říká o svém soupeři Česká UFC hvězda Jiří Procházka: O penězích, slávě a návratu Conora McGregora. „Můj respekt ztratil,“ říká o svém soupeři 31. března 2024 14:00

Z extrémně vyrovnaného zápasu vyšel jako vítěz těsným poměrem 2:1 na body Brož, přesto však po zápase uvedl, že podle svého názoru nezvítězil a měla to podle něj být remíza. Po boji si pak řekl o zápas s Christianem Eckerlinem, který na jeho výzvu kývl. Brož naznačil, že by se mělo jednat o jeho poslední zápas kariéry.

ok53
Zdroj: OKTAGON MMA

Řecký zápasník Ioannis Palaiologos v sobotním hlavním předzápase stanul tváří v tvář proti obávanému katovi Islamu Dulatovovi, který všech svých dosavadních devět výher ukončil před limitem, většinu z nich navíc hned během první minuty. A cestu za ukončením si tvrdě razil i nyní. Ačkoliv Palailogos ukázal lví srdce a nechtěl se vzdát, Dulatov byl jednoznačně tvrdší i přesnější a svého soupeře ukončil v poslední sekundě prvního kola. Perfektní debut v organizaci.

Šampionka obhájila titul

Hlavní zápas patřil královně slámové váhy Katharině Dalisdě, která nastoupila do své první obhajoby proti francouzské rivalce Evě Dourthe. Dle očekávání nastoupila šampionka Dalisda do zápasu spíše takticky a první kola si připsala na svou stranu. V pozdějších kolech sice Francouzka začala tahat za delší konec a týmu šampionky přichystala dramatické chvilky, nicméně v kole pátém šampionka znovu prokázala jasnou převahu a od všech tří bodových rozhodčí si vysloužila výhru na body. Svůj titul tak úspěšně obhájila a ukázala, kdo je právoplatnou královnou slámové divize.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Zpět
Sdílet
Diskuse