Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. března 2024 16:02
Čas čtení 1:13
Veronika Ábelová

Tři chody za 590 korun? V Praze začíná kulinářský festival Restaurant Week

Tři chody za 590 korun? V Praze začíná kulinářský festival Restaurant Week
Zdroj: Unsplash/Jay Wennington/volně k užití
GASTRO GASTRONOMIE KALENDÁŘ GASTRO AKCÍ PRAHA
Uložit Uložené

Tato kulinářská událost se koná od 6. března do 24. března. Během festivalu můžeš navštívit ty nejlepší restaurace, jež jsou pečlivě vybírány na základě vysoké kvality jídel i úrovně personálu. A které to jsou?

Hlavní myšlenkou festivalu je podpora rozvoje resturační scény. Restaurace si pro festivalové hosty připraví pečlivé prezentace svých aktivit. Festival se snaží bořit bariéry, které hostům brání trávit čas v restauracích. Restaurant Week je jedinečnou příležitostí poznat restaurace v tak trochu jiném kábátě, a to ve festivalovém provedení.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený restaurantweek_cz (@restaurantweek_cz)

Restaurant Week se pořádá na jaře a na podzim v Praze. Tvůrci festivalu by chtěli v příštích letech pozvat i další města. A jak se na festival dostat?

Na webových stránkách stačí provést rezervaci ve vybrané restauraci a zaplatit ji. Vstupenka stojí 590 nebo 790 korun a v ceně je tříchodové festivalové menu a dárek od sponzora. Hradí se i poplatek 15 korun za každého hosta. V den rezervace se do resturace dostavíš a užiješ si neopakovatelný kulinářský zážitek.

V letešním ročníku festival nabídne 44 luxusních restaurací. Kam zavítáš, si můžeš vybrat podle své chuti v seznamu jídel. Pojď se na některé z těch nejlepších restaurací v Praze podívat.

Doporučeno
Co dělat v Praze o víkendu: 5 tipů na následující sobotu a neděli Co dělat v Praze o víkendu: 5 tipů na následující sobotu a neděli 23. dubna 2024 14:00

Restaurace Alcron s moderním designem, který zvýrazňuje historické prvky včetně křišťálových lustrů, ti nabídne legendární kvalitu jídla. Na své si pak díky různým verzím menu přijdou vegani, vegetariáni i milovníci masa. 

Alcron.
Alcron. Zdroj: IG/ Alcron Restaurant/ volně k užití

Mezi další z nejlepších restaurací, které ti předvedou své kulinářské umění, patří Cruz Rotiséria na Letné. Tato poměrně nová restaurace se zaměřuje na argentinskou kuchyni. V přijemném prostředí ti nabídne uvítací koktejl a výběr ze dvou variant menu.

cruz, jídlo
Zdroj: IG/ Cruz_letna/ volně k užití

Pro milovníky italských jídel připravil festival pobočky italských bister La Bottega. V rozmanitém výběru světových kuchyní najdeš asijskou nebo indickou kuchyni. Jedna z asijských restaurací je například Sogoo Asian Restaurant, kde tě přivítá přátelská atmosféra. A nesmí chybět ani česká kuchyně a restaurace Next Door Zdeňka Pohlreicha. Díky otevřené kuchyni uvidíš, jak se tvé jídlo připravuje.

Reastaurant Week zahrnuje i další světové kuchyně a skvělé restaurace. Na celou nabídku se můžeš podívat na jeho stránkách

Domů
Sdílet
Diskuse