Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. března 2024 10:00
Čas čtení 0:34
Anna-Marie Hanzlíková

Nick Cave zpátky v Praze! Víme, kdy v Česku zase zahraje

Nick Cave zpátky v Praze! Víme, kdy v Česku zase zahraje
Zdroj: Pohoda Festival/Dušan Škubák
HUDBA KONCERTY PRAHA
Uložit Uložené

Nick Cave & the Bad Seeds představí svou novou desku Wild God 17. října v O2 areně.

Nick Cave & the Bad Seeds se do Prahy vrátí po dvou letech, naposledy vystoupili na festivalu Metronom v létě 2022. Lístky do O2 areny vyjdou na 1290 až 2090 korun. Koupit si je můžeš od 22. března, členové Fource Friends pak o den dříve. 

Nové album obsahuje osmnáct skladeb, Wild God kapela vydá na konci léta a hned poté vyrazí na turné. „Tahle deska je vážná věc! Dostane vás. Povznese, zasáhne. To na ní miluju,“ říká Cave. Před týdnem vydal stejnojmenný singl, který album předznamenává.

„Je složitá, ale taky hluboce a radostně nakažlivá. Desku tvoří spletité, prostupující se narativy, přičemž titulní song Wild God je jejich středobodem,“ říká Cave o novince. Spolupracoval na ní mimo jiné i Colin Greenwood z Radiohead a kytarista Luis Almau. Kapelu Bad Seeds v roce 2024 tvoří Nick Cave, Thomas Wydler, Martyn Casey, Jim Sclavunos, Warren Ellis a George Vjestica.

Domů
Sdílet
Diskuse