Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
18. března 2024 17:00
Čas čtení 5:15
Richard Balog

Sneakersy, které ti investici brzy oplatí. Vybíráme top 10 Jordanů, jejichž hodnota neustále roste, a poradíme ti, jak je koupit

Sneakersy, které ti investici brzy oplatí. Vybíráme top 10 Jordanů, jejichž hodnota neustále roste, a poradíme ti, jak je koupit
MÓDA MÓDA NIKE
Uložit Uložené

Chceš nosit jedny z legendárních limitovaných tenisek s rukopisem Michaela Jordana? Hodnota těchto atraktivních provedení neustále roste. Po kterých sáhneš?

Jordany jsou nestárnoucí klasikou už několik dekád. Hype kolem nich je stále tak velký, že se prodávají za tisíce korun přes resellery, ale například i ve známém aukčním domě Sotheby's.

Přes REFRESHER Market koupíš (téměř) všechny siluety tenisek, na které si vzpomeneš, od ověřených prodejců. Níže najdeš top 10 limitovaných provedení s podpisem Air Jordan včetně zvučných spoluprací, které byly v prodeji v posledních sezónách. Doplň jimi své outfity a buď hvězdou ulic.

prohlédni si všechny modely tenisek, které jsou v prodeji přes REFRESHER Market
Pokud tě baví články o módních trendech, novinkách, celebritních outfitech, teniskách nebo inspirativních lidech, kteří vynikají v oděvním průmyslu, umění a kultuře, staň se členem klubu REFRESHER+ a získej přístup bez omezení k celému obsahu na webu.
Doporučeno
Na těchto teniskách můžeš v březnu vydělat tisíce. Nové Jacquemus, květinové dunky a retro Jordan Na těchto teniskách můžeš v březnu vydělat tisíce. Nové Jacquemus, květinové dunky a retro Jordan 13. března 2024 13:00

Air Jordan 1 Retro High OG „Lost & Found“ od 7 788 Kč

Jedno z nejatraktivnějších provedení modelové řady Air Jordan 1 posledních let nese název „Lost & Found“. Jedná se o upravenou verzi legendárního schématu „Chicago“, která byla poprvé představena v roce 1985 a od té doby značka Nike představila jen několik jejích verzí.

V prosinci 2022 vrátilo vedení společnosti s miliardovými tržbami na scénu tenisky s přidaným vintage efektem, který jim bude slušet. Zažloutlé akcenty a popraskaný kožený svršek dodaly siluetě v legendárním červeno-černo-bílém schématu opotřebovaný vzhled. Model Air Jordan 1 Retro High OG „Lost & Found“ měl původní cenu kolem 4 500 korun, zatímco v současnosti jej koupíš od necelých 7 800 korun přes REFRESHER Market.

Air Jordan 1 Retro High OG „Lost & Found“
Zdroj: Nike

Air Jordan 4 Retro „Pine Green“ x Nike SB od 7 989 Kč

Vydání modelu Air Jordan 4 Retro „Pine Green“ s podpisem divize Nike SB je oslavou toho, jak si skateboardisté ​​přivlastnili basketbalové siluety obuvi pro své použití v devadesátých letech.

Svršek obuvi je v tomto případě pružnější, zatímco špička je tvarována tak, aby odkazovala na původní verzi sportovních tenisek z roku 1989. Barevné blokování je lehce rozpoznatelné, přičemž designéři použili zelené akcenty na bílém základě a gumovou podrážku.

Tenisky jsou zároveň poctou zesnulé legendě společnosti Nike Sandymu Bodeckerovi, který na začátku tisíciletí založil skateboardovou divizi značky a dříve pracoval i jako vývojář na siluetě Air Jordan 4. Retail tenisek Air Jordan 4 Retro „Pine Green“ x Nike SB byl 225 dolarů (cca 5 200 Kč) a v současnosti jsou v prodeji od 7 989 korun.

Air Jordan 4, Nike SB
Zdroj: BSTN

Air Jordan 3 Retro „Medellín Sunset“ x J Balvin – od 9 299 Kč

Kolumbijský umělec J Balvin je součástí rodiny Jordan Brand od roku 2020, přičemž vlastní iteraci modelu Air Jordan 3 Retro s podtitulem „Medellín Sunset“ poprvé odhalil již v květnu 2023. Tenisky však byly v prodeji až od konce září.

Hudební hvězda zahalila legendární tenisky do odvážné a hravé barevnosti s ikonografií svého podpisu na patě. Součástí vydání byla také doprovodná kolekce oblečení. Původní cena tenisek byla 250 dolarů, tedy zhruba 5 700 korun. Přes REFRESHER Market je koupíš o přibližně 3 000 korun dráž podle požadované velikosti.

Air Jordan 3 Retro, J Balvin
Zdroj: Sneaker Politics

Air Jordan 3 Retro W „Neapolitan“ od 6 343 Kč

Do seznamu jsme umístili i další atraktivní trojky, a to v barevném schématu s přívlastkem „Neapolitan“, kterou multimiliardová společnost vyrobila pouze v ženském size-runu (velikostním číslování).

Tenisky Air Jordan 3 Retro W „Neapolitan“ nabízejí svěží kožený svršek s bílým základem a tmavě hnědým potiskem na patě, který připomíná sloní kůži. O nejvýraznější kontrast se stará gumová mezipodešev v jemném růžovém odstínu a vyšitý znak „Jumpman“ na jazyku.

Toto atraktivní provedení bylo v květnu 2022 v prodeji za cenu kolem 4 600 korun, přičemž nyní je jeho cena pochopitelně vyšší.

Air Jordan 3 Retro W „Neapolitan“
Zdroj: Sneaker Politics

Air Jordan 4 Retro „White Oreo“ od 11 068 Kč

Návrhářský tým společnosti Jordan Brand představil krásné čtyřky i v roce 2021, a to v podobě schématu s křupavým názvem „White Oreo“, do kterého jsme se zamilovali už na první pohled.

Tato minimalistická iterace modelové řady Air Jordan 4 Retro připomíná ikonickou verzi „White Cement“, avšak obsahuje několik jemných změn. Svršek obuvi je zahalen do bílé kůže se strukturou, která připomíná štěrkopísek, a je doplněn o lehce kontrastní detaily v šedé barvě.

Tónová bílá síťovina je viditelná na velkém postranním panelu a jazyku, zatímco šedé prvky jsou viditelné na mezipodešvi, patě a úchytech tkaniček. Třešničkou je červené logo Jumpman. Pokud tě tyto basketbalové tenisky oslovily, připrav si přibližně 11 000 korun, což je více než dvojnásobná cena oproti jejich retailu.

Air Jordan 4 Retro „White Oreo“
Zdroj: Sneakerbox
Doporučeno
Ikony sneakersů: Prozkoumejte kouzlo retro tenisek Ikony sneakersů: Prozkoumejte kouzlo retro tenisek 13. února 2024 9:51

Air Jordan 1 Low OG W „Olive“ x Travis Scott od 13 990 Kč

Než raper Travis Scott vydal své očekávané album Utopia, představil svou (možná) poslední úpravu siluety Air Jordan 1 Low OG, která byla v prodeji v dubnu 2023 za cenu 150 dolarů, tedy přibližně 3 500 korun. Dostupná byla v ženských velikostech, na což si dej při koupi pozor.

Interpret zůstal věrný své estetice a obuv zdobí obrácené logo Nike, označení Cactus Jack a vintage vzhled, který podtrhuje originální barevné schéma s přívlastkem „Olive“. Bílo-černo-zelené provedení zahalené do vrstvy kůže doplňují červené prvky a výsledná podoba tenisek je krásná.

Air Jordan 1 Low OG, Travis Scott
Zdroj: The Sole Supplier

Air Jordan 4 SP W „Sail“ x Off-White  od 23 097 Kč

Plný počet bodů udělujeme také této nádherné verzi modelové řady Air Jordan 4 SP, která je dílem zesnulého Virgila Abloha. Uznávaný návrhář za sebou zanechal nesmazatelný odkaz v podobě množství tenisek, které vytvořil pro společnosti Nike a Jordan Brand, přičemž nevynechal ani siluetu, kterou nosil Michael Jordan v sezóně 1988/1989.

Svršek obuvi pokrývá celozrnná kůže ve světlých tónech a síťovina s průhlednou textilií, která dodává jemnou vrstvu modernosti. Výrazné celoplošné potisky označují tkaničky a odpružení Air. Odhalená pěna na límci a zavazování s logem Off-White dotváří toto monochromatické mistrovské dílo.

Nepochybujeme o tom, že tyto tenisky máš ve svém wishlistu. Překážkou může být cena přes 20 000 korun, ale kde je pořídíš nejvýhodněji, zjistíš na REFRESHER Market.

Air Jordan 4 Retro SP W, Off-White™
Zdroj: Feature

Air Jordan 1 Low OG „Reverse Mocha“ x Travis Scott od 25 523 Kč

Mezi teniskami s charakteristickým rukopisem Travise Scotta vybíráme i další nízké jedničky, tentokrát v barevném bloku s přívlastkem „Reverse Mocha“, které společnost Nike uvedla do prodeje v průběhu roku 2022.

Svršek má hnědý semišový základ s koženými překrytími v bílé barvě a s opačným podpisem sportovní značky. Záblesky červené barvy na vyšívaném logu Wings na patě a tkaném štítku na jazyku dodávají univerzálnímu designu nepřehlédnutelný kontrast, který vypadá skvěle. Jemně zažloutlá podrážka dodává vintage vzhled.

Původní cena tenisek Air Jordan 1 Retro Low OG SP „Reverse Mocha“ x Travis Scott byla kolem 5 000 korun, zatímco nyní jsou v nabídce resellerů přibližně od 25 000 korun.

Air Jordan 1 Low OG, Travis Scott
Zdroj: Sneaker District

Air Jordan 1 Retro High OG „Mocha“ x Travis Scott od 35 833 Kč

Raper z Houstonu si v rámci úspěšné spolupráce se společností Nike, respektive Jordan Brand, vyzkoušel i úpravu vysoké verze modelové řady Air Jordan 1 a jednu z nich s názvem „Mocha“ najdeš také v nabídce obchodů na platformě REFRESHER Market.

Tenisky mají hnědý semišový základ s koženými překryvy se vzorem slonovinové kosti. Kontrastní akcenty odlišují dvojici tkaných štítků na jazyku Nike Air a záložky na patě s vyšitým logem Cactus Jack a retro Wings. Obuv je postavena na bílé gumové mezipodešvi s hnědou gumovou podrážkou.

V případě zájmu budeš muset rozbít prasátko. Cena za nový kousek se pohybuje na úrovni 35 000 korun.

Air Jordan 1 Retro High OG, Travis Scott
Zdroj: Hypebeast

Air Jordan 1 Retro High OG „UNC“ x Off-White  od 37 990 Kč

Úplný závěr seznamu top 10 limitovaných tenisek s logem Air Jordan patří dílu od Virgila Abloha, které považujeme za vrchol jeho tvorby. Iterace siluety Air Jordan 1 Retro High OG s podtitulem „UNC“ odkazuje na charakteristické barevné schéma Severokarolínské univerzity, kterou navštěvoval Michael Jordan před vstupem do NBA.

Tyto fresh jedničky jsou třetí barevnou verzí od Virgila Abloha a jeho značky Off-White. Pokud jsi fanouškem práce zesnulého návrháře, který šéfoval i mužské linii v módním domě Louis Vuitton, a chceš reprezentovat jeho odkaz, tento pár je další povinnou výbavou.

Retail těchto nádherných modro-bílých tenisek byl 190 dolarů (4 390 Kč) v roce 2018, aktuální cena je však více než osminásobkem původní částky. Koupíš je přes REFRESHER Market.

Air Jordan 1 Retro High OG, Off-White™
Zdroj: Hypebeast
prohlédni si všechny modely tenisek, které jsou v prodeji přes REFRESHER Market
Doporučeno
Budou tyhle boty do půl roku nosit všichni? Spojení sneakersů a polobotek válcuje internet Budou tyhle boty do půl roku nosit všichni? Spojení sneakersů a polobotek válcuje internet 29. ledna 2024 16:00
Domů
Sdílet
Diskuse