Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. května 2024 9:41
Čas čtení 0:40
Anna-Marie Hanzlíková

Klid na psaní? Knihkupectví nabízí tiché psací seance, je třeba si ale přivstat

Klid na psaní? Knihkupectví nabízí tiché psací seance, je třeba si ale přivstat
Zdroj: Pexels/volně k užití
KULTURA KNIHY PRÁCE VELKÁ BRITÁNIE
Uložit Uložené

Píšeš a chybí ti prostor, kde by ses mohl*a soustředit? Knihkupectví v britském Brighotonu nabízí klub pro pisatele*pisatelky.

Musíš ale dorazit už na pátou ranní. Může tě motivovat, že knihkupectví je v té době rezervované právě jen pro spisovatele*spisovatelky, a tak tě možná jejich přítomnost namotivuje.

Doporučeno
Zavraždili svou dceru, protože její výchova je unavovala. Netflix má další thriller podle skutečných událostí Zavraždili svou dceru, protože její výchova je unavovala. Netflix má další thriller podle skutečných událostí 2. května 2024 13:16

„Ačkoli také roznáším nápoje, využívám tento čas i ke psaní a v rámci klubu 5am Writing Club jsem napsala docela dost ze své příští knihy,“ řekla pro BBC zakladatelka knihkupectví Cathy Hayward.

Sama pak píšícím nabízí kávu a snídani ze přilehlé pekárny. Ji samotnou k psaní v brzkých ranních hodinách dohnalo mateřství. „Od té doby, co mám dvojčata, žongluju s prací a stále se zvětšující hromadou prádla, je pro mě neuvěřitelně těžké udělat si ve dne prostor na psaní,“ uvedla Hayward.

„Ale to, že mohu jednou měsíčně zajít do útulného a inspirativního prostoru knihkupectví Kemptown a být obklopena dalšími spisovateli, zatímco svět venku ještě spí, je neocenitelné,“ vysvětluje.

Doporučeno
Jen 23 minut. Tak dlouho algoritmům trvá, než mladým ukáží mizogynní obsah Jen 23 minut. Tak dlouho algoritmům trvá, než mladým ukáží mizogynní obsah 3. května 2024 9:06

Nás by tohle psaní lákalo, obzvláště potom, co jsme si prohlédli fotky tohohle knihkupectví s roztomilým a útulným anglickým vibem. Ostatně posuď sám v galerii níže.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Kemptown Bookshop (@kemptownbookshop)

Domů
Sdílet
Diskuse