Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. června 2024 v 16:10
Čas čtení 0:53
Veronika Ábelová

Nový román z řady Hunger Games vyjde už příští rok, ponese název Sunrise on the Reaping

Nový román z řady Hunger Games vyjde už příští rok, ponese název Sunrise on the Reaping
Zdroj: Lionsgate
KULTURA HUNGER GAMES KNIHY
Uložit Uložené

Příští rok se můžeš těšit na nové Hunger Games. Spisovatelka Suzanne Collins, která stojí za úspěšnou trilogií románů Hunger Games a Baladou o ptácích a hadech, se chystá vydat v pořadí svůj pátý román.

Podle jejích knih vznikla velmi úspěšná filmová série a příští rok nám nabídne pokračování. Poslední filmovou adaptací byla Balada o ptácích a hadech, která je prequelem původní trilogie. Pojednává o období odehrávajícím se před událostmi Hunger Games. Balada o ptácích a hadech měla v kinech premiéru minulý rok. Nový román Suzanne Collins má vyjít 18. března 2025.

Doporučeno
Možná se už do královské role nikdy nevrátí, spekuluje se o princezně Kate Možná se už do královské role nikdy nevrátí, spekuluje se o princezně Kate 5. června 2024 v 10:56

„U Sunrise on the Reaping mě inspirovala myšlenka Davida Huma o implicitní podřízenosti, což je podle jeho slov snadnost, s jakou se mnozí řídí podle mála,“ řekla agentuře AP Collins. „Příběh se také propůjčil k hlubšímu ponoření do propagandy a síly těch, kteří ovládají vyprávění. Otázka ‚Skutečné, nebo neskutečné?‘ mi připadá každým dnem naléhavější,“ dodala. 

Doporučeno
Hunger Games: Balada o ptácích a hadech míří do kin. Kdy se na film můžeš těšit? Hunger Games: Balada o ptácích a hadech míří do kin. Kdy se na film můžeš těšit? 19. října 2023 v 14:52

Nový román bestsellerové autorky zatím nezískal práva k natočení filmu, ale je dost pravděpodobné, že půjde ve stopách svých předchůdců. Poslední Balada o ptácích a hadech měla premiéru v listopadu 2023 a vydělala si na pokladnách kin 337,4 milionu dolarů. Původní trilogie potom byla adaptována do čtyř filmů v hlavní roli s Jennifer Lawrence. Celkově se série Hunger Games stala 20. nejvýdělečnější franšízou všech dob.

Domů
Sdílet
Diskuse