Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
11. června 2024 v 11:00
Čas čtení 3:36
Ondřej Jarůšek

Legendární Mafia a nejděsivější hororovka všech dob! Tyto super hry teď koupíš za míň než 250 korun

Legendární Mafia a nejděsivější hororovka všech dob! Tyto super hry teď koupíš za míň než 250 korun
Zdroj: 2K
TECH GAMING TIP NA HRY
Uložit Uložené

Vybrali jsme pro tebe hry, který si aktuálně můžeš pořídit do 250 korun. Tak si pospěš, ať tyto slevy nepromeškáš.

Kvůli skvělým hrám nemusíš sahat hluboko do kapsy. Přesvědčí tě o tom náš dnešní výběr, kde ti doporučíme pět senzačních her za neodolatelnou cenu. Vybrali jsme pro tebe příběhovky, akční tituly, adventury i horory, takže spokojený bude snad každý. Pojďme tedy na to!

Doporučeno
KVÍZ: Jak dobře znáš legendární sérii Mafia? Těchto 15 otázek prověří tvé znalosti KVÍZ: Jak dobře znáš legendární sérii Mafia? Těchto 15 otázek prověří tvé znalosti 8. června 2024 v 13:00

Mafia a Mafia: Definitivní edice

81 korun (Steam), 246 korun (remake z roku 2020 Steam), 249 korun (Epic), 249 korun (PlayStation), 249 korun (Xbox)

mafia
Zdroj: 2K/propagační materiál

Ve slevě se aktuálně nachází původní Mafia i remake této legendární české hry, který vyšel v roce 2020. Pod modernizovanou verzi hry se podepsalo studio Hangar 13, které se snažilo zůstat věrné původnímu titulu, zároveň však přineslo i několik změn. Větší prostor ve hře dostala například Sára, přítelkyně našeho hrdiny Tommyho. Zachován je však český dabing, o který se ve většině případů postarali původní herci jako Marek Vašut (Tommy), Petr Rychlý (Paulie) či Luděk Čtvrtlík (Sam).

Jak jistě mnozí ví, hra se odehrává ve 30. letech 20. století ve fiktivním městě Lost Heaven v USA. A pokud je jedna oblast, ve které remake fantastickou původní hru předčil, tak je to zachycení dobové atmosféry. V tomto směru tvůrci a tvůrkyně odvedli fantastickou práci. To jde ruku v ruce i se skvělou audiovizuální stránkou hry, a tak i prosté projíždění po městě je pastou pro oči i pro uši. Pokud ti náhodou remake jedné z nejlepších českých her dosud unikal, nyní si hru můžeš velmi výhodně pořídit.

Metro Exodus

153 korun (Epic), 104 korun (PlayStation)

metro exodus
Zdroj: Deep Silver/propagační materiál

Pokud máš v oblibě hry z postapokalyptického světa, vřele doporučujeme vyzkoušet Metro Exodus. Tato slavná série, která je založená na knihách Dmitrije Glukhovského, si získala věhlas díky příběhu a atmosféře prvních dílů, které se odehrávaly primárně v útrobách moskevského metra. Ve třetím díle s podtitulem Exodus ovšem náš hrdina Arťom metro opouští a vydává se na strastiplnou cestu napříč zamořeným Ruskem.

Doporučeno
Český banger a návrat hororové legendy. Toto je 10 nejočekávanějších her druhé poloviny roku 2024 Český banger a návrat hororové legendy. Toto je 10 nejočekávanějších her druhé poloviny roku 2024 30. května 2024 v 8:00

Zásadní novinkou, kterou Metro Exodus oproti prvním dílů přineslo, bylo zasazení hry do otevřeného světa – respektive otevřených lokací, mezi kterými Arťom cestuje. Místy však dá hra vzpomenout i na úzké koridory starého moskevského metra. Zajímavostí je, že rozhodnutí a způsob hry, které hráč zvolí, nakonec ovlivní i vyústění samotného příběhu. Je proto třeba myslet na to, jak se k řešení různých situací rozhodneš přistoupit.

První hry série Metro se staly kultovními počiny a třetí díl je jejich více než důstojným nástupcem. Koupí tedy rozhodně neprohloupíš.

Resident Evil 7

197 korun (Steam), 187 korun (PlayStation), 199 korun (Xbox)

resident evil 7
Zdroj: Capcom/propagační materiál

Bojíš se rád*a? Jestliže ano, pak by tě mohla zaujmout zajímavá sleva na Resident Evil 7. Tato hra je mnohými označována za jednu z nejstrašidelnějších, ne-li vůbec nejstrašidelnější hororovku všech dob. A nutno říct, že právem. Titul totiž zaručeně nažene mráz po zádech i těm, kteří si myslí, že mají pro strach uděláno.

Doporučeno
Nemůžeš se dočkat nového Assassin's Creed? Těchto 7 her z historického Japonska ti zkrátí čas Nemůžeš se dočkat nového Assassin's Creed? Těchto 7 her z historického Japonska ti zkrátí čas 16. května 2024 v 11:00

Hra vypráví příběh Ethana Winterse, který se vydává hledat svoji dávno ztracenou ženu na americký venkov. Ale to, co zde najde, je hrozivější než jeho nejhorší noční můry. Pátrání jej zavede až do zdánlivě opuštěného domu, který však až tak prázdný není. Bydlí zde totiž rodinka kanibalů, která nemá nezvané hosty zrovna v lásce.

Resident Evil patří mezi nejznámější hororové série, sedmý díl je však výjimečný mimo jiné tím, že se v něm tvůrci rozhodli pro perspektivu z první osoby (na rozdíl od pohledu z třetí osoby jako u minulých dílů). Díky tomu je zážitek ještě intenzivnější. A pokud by ti to bylo málo, celou hru je možné hrát i ve VR, což ale zvládne jen málokdo.

Assassin's Creed: Director's Cut Edition

61 korun (Steam), 65 korun (Epic)

assassins creed
Zdroj: Ubisoft/propagační materiál

Tady to všechno začalo. Série Assassin's Creed je tu s námi už od roku 2007, od té doby jsme v jednotlivých hrách navštívili celou řadu míst a historických epoch, ale právě první díly patří podle některých hráčů a hráček mezi ty nejlepší. Pokud se chceš vrátit ke kořenům této legendární série, za pár korun si teď můžeš pořídit první díl. S Director's Cut navíc získáš přístup k několika exkluzivním misím.

A o co ve hře jde? Desmond Miles byl unesen společností Abstergo, která chce využít jeho DNA k tomu, aby pomocí jeho genetických vzpomínek vypátrala mocné artefakty. Milesovi totiž koluje v žilách krev jeho dávného prapředka Altaïra Ibn-la' Aháda a pomocí zařízení jménem Animus může přehrát vzpomínky z jeho života. Hráč se tak přenese do období třetí křížové výpravy ve Svaté zemi, kde zuří boj mezi asasíny a templáři, kteří chtějí ovládnout svět.

Doporučeno
Obří svět, černý samuraj a vylepšené souboje. Toto je vše, co musíš vědět o ambiciózní hře Assassin's Creed Shadows Obří svět, černý samuraj a vylepšené souboje. Toto je vše, co musíš vědět o ambiciózní hře Assassin's Creed Shadows 22. května 2024 v 14:30

Hra po svém vydání získala senzační hodnocení a zamilovali si ji jak recenzenti, tak i samotní hráči. Její kritický i kasovní úspěch pak dal vzniknout dalším dílům a na ten nejnovější se můžeme těšit už letos na podzim.

Hellblade: Senua's Sacrifice

74 korun (Steam), 81 korun (Xbox)

hellblade
Zdroj: Ninja Theory

Je tomu teprve pár týdnů, co světlo světa spatřil titul Senua's Saga: Hellblade II, právě v těchto dnech si však za velmi lákavou cenu můžeš pořídit první díl Hellblade: Senua's Sacrifice z roku 2017, který je stále senzačním počinem a který by ve tvé herní knihovně rozhodně neměl chybět.

Doporučeno
KVÍZ: Jak dobře znáš legendární herní sérii Assassin's Creed? Otestuj své znalosti KVÍZ: Jak dobře znáš legendární herní sérii Assassin's Creed? Otestuj své znalosti 17. května 2024 v 16:00

Hru vytvořilo studio Ninja Theory, jehož tým se nechal inspirovat keltskou kulturou a severskou mytologií. Ve hře se ujímáme kontroly nad bojovnicí jménem Senua, která na cestě do Helheimu musí čelit zástupu nepřátelských bytostí. A kromě boje na tebe čeká i řešení různých hádanek.

Hra si z recenzí odnesla samá kladná hodnocení a objevila se i v některých žebříčcích pro nejlepší hry minulé generace konzolí. To zejména díky skvěle odvyprávěnému příběhu, napínavé atmosféře a stylovému soubojovému systému. Pokud tě hra minula, je čas to napravit!

Domů
Sdílet
Diskuse