Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. července 2024 v 14:49
Čas čtení 0:48
Ella Petrová

Na kolik peněz si ročně přijde princ William? Údaje zveřejnila výroční zpráva

Na kolik peněz si ročně přijde princ William? Údaje zveřejnila výroční zpráva
Zdroj: TASR/AP
OSOBNOSTI KRÁLOVSKÁ RODINA PENÍZE
Uložit Uložené

Tipneš si, na kolik milionů si přijde následovník trůnu?

Za svůj první rok ve funkci vévody z Cornwallu získal princ William 23,6 milionu liber, což je v přepočtu více než 713 milionů korun českých. Pěkná suma, co? K tomu všemu po nástupu otce Karla na trůn zdědil i majetek a obdržel titul.

Doporučeno
Tohle je deset nejlepších knih jednadvacátého století. Souhlasíš s výběrem? Tohle je deset nejlepších knih jednadvacátého století. Souhlasíš s výběrem? 23. července 2024 v 8:28

Zmíněnou částku zveřejnilo vévodství Cornwall v integrované výroční zprávě. Pokrývá oficiální, charitativní a soukromé výdaje prince Williama, Kate Middleton a jejich tří dětí. 
 
Jako pracující člen královské rodiny nemá dvaačtyřicetiletý princ z Walesu tradiční příjem. Místo toho jeho roční výdaje z velké části hradí právě vévodství Cornwall. To bylo založené roku 1337 králem Edwardem III. za účelem poskytování prostředků následovníkovi trůnu.

Doporučeno
Princezna Kate vydala nové prohlášení, vztahuje se k její královské práci Princezna Kate vydala nové prohlášení, vztahuje se k její královské práci 19. července 2024 v 13:10

Tento majetek má hodnotu asi jedné miliardy dolarů, rozkládá se na 130 tisících akrech ve více jak dvaceti okresech Anglie a Walesu a zahrnuje pozemky, farmy, domy a další majetek na podporu dědice a jejich rodiny.

Princ William
Zdroj: TASR/AP


Princ William si podle zdrojů k panství vybudoval vztah a od doby, kdy jej zdědil, se v něm již několikrát zastavil, včetně jednodenního výletu v květnu, kdy navštívil místo inovativního projektu bydlení vévodství Cornwall zaměřeného na řešení bezdomovectví v Newquay.

Doporučeno
Móda z metra: Co nosí mladí lidé z Prahy během horkých letních dnů? Móda z metra: Co nosí mladí lidé z Prahy během horkých letních dnů? 21. července 2024 v 8:00

William se taktéž stane patronem fotbalové asociace. Získá pozici, kterou dříve zastávala jeho babička, královna Alžběta. Sám je velkým fotbalovým fanouškem.

Domů
Sdílet
Diskuse