Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
26. července 2024 v 8:40
Čas čtení 1:04
Ella Petrová

Princ Harry získá ke svým 40. narozeninám velké dědictví. Dokonce větší než William

Princ Harry získá ke svým 40. narozeninám velké dědictví. Dokonce větší než William
Zdroj: TASR/AP
OSOBNOSTI KRÁLOVSKÁ RODINA PENÍZE
Uložit Uložené

Vévodovi ze Sussexu bude 15. září 40 let a čeká na něj úžasný peněžní dárek.

Na rozdíl od svého odcizeného bratra prince Williama, který v den milníkových narozenin obdržel slavnostní zvonový koncert ve Westminsterském opatství, Harry dostane obrovskou výplatu díky opatřením, která provedla jeho zesnulá prababička, královna Alžběta.

Doporučeno
Marvel má před sebou nejdůležitější víkend roku. Může Deadpool zachránit MCU? Marvel má před sebou nejdůležitější víkend roku. Může Deadpool zachránit MCU? 26. července 2024 v 17:00
Doporučeno
Horor roku míří do českých kin. Nicolas Cage je v něm k nepoznání Horor roku míří do českých kin. Nicolas Cage je v něm k nepoznání 25. července 2024 v 10:31
Doporučeno
VIDEO: Zapomeň na Dunu, Timothée Chalamet je zpátky s novým filmem. Zahrál si slavného hudebníka VIDEO: Zapomeň na Dunu, Timothée Chalamet je zpátky s novým filmem. Zahrál si slavného hudebníka 25. července 2024 v 15:03


Matka zesnulé královny Alžběty II. vložila 90 milionů dolarů do svěřenského fondu pro svou rodinu a uvedla, že Harry měl získat přístup ke svému podílu, až mu bude 40 let. Má to ale jeden drobný háček, Harry se nevyhne placení daně ze svých budoucích komerčních příjmů.
 
Otec Archieho a Lilibet a manžel Meghan by měl ze svého podílu získat neuvěřitelných 8,5 milionu dolarů, což je víc, než má dostat William. Jak jsme informovali nedávno, William si přijde na hezké jmění z působení ve funkci vévody z Cornwallu.
 

Harry a Meghan při rozhovoru s Oprah.
Harry a Meghan při rozhovoru s Oprah. Zdroj: Getty Images


Tato pěkná suma peněz bude vítaným přírůstkem ke jmění vévody a vévodkyně ze Sussexu, které se v současnosti pohybuje kolem 60 milionů dolarů. Jejich jmění bylo do značné míry posíleno díky několika významným projektům, které podnikli od doby, kdy v roce 2020 opustili královský život a přestěhovali se do USA.
 
Poté, co natočili virální rozhovor s Oprah, vydali šestidílný dokument na Netflixu a k tomu Harry napsal paměti v knižní podobě zvané Náhradník. To všechno vyvolalo velký odpor ze strany královské rodiny. A nyní mezi Harryho rodinou a zbytkem Kensingtonského paláce panuje napjatá atmosféra.
 
Princ Harry dokonce zvažuje vydání další své knihy. Megan zase přichází na trh se svou značkou American Riviera Orchard, která se zaměřuje na prodej zboží pro domácnost a životní styl. Na důchod pro sebe i své děti a možná ještě děti jejich dětí by tak pár měl mít už takřka vyděláno.

Zpět
Sdílet
Diskuse