Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. července 2024 v 12:43
Čas čtení 0:42
Radoslava Juračková

Elon Musk lituje, že nechal své dítě podstoupit tranzici. Ti, kteří to podporují, podle něj patří do vězení

OSOBNOSTI ELON MUSK
Uložit Uložené

Miliardář a podnikatel má 12 dětí, několik z nich se v minulosti nechalo slyšet, že s ním nechce mít nic společného.

Elon Musk se v podcastu rozpovídal o změně pohlaví svého dítěte. Jeho dceři Vivian Jenně Wilson je nyní 20 let. Musk údajně podepsal dokumenty, které jí změnu identity umožnily. Dnes toho rozhodnutí šéf sociální sítě X (dříve Twitter) lituje a myslí si, že k němu byl dotlačen. Uvedl to v podcastu Daily Wire, který moderuje konzervativní psycholog Jordan B. Peterson.

Doporučeno
„Byl to výslech. Musela jsem dokázat, že jsem dostatečně trans.“ Transgender lidé popisují své zkušenosti se sexuologem Weissem „Byl to výslech. Musela jsem dokázat, že jsem dostatečně trans.“ Transgender lidé popisují své zkušenosti se sexuologem Weissem 14. dubna 2023 v 6:00
Doporučeno
Infografika: Patříme na Západ? V těchto pěti právech LGBTQ+ osob stále zaostáváme Infografika: Patříme na Západ? V těchto pěti právech LGBTQ+ osob stále zaostáváme 9. května 2024 v 16:00
Doporučeno
Binder si konečně koupí gendertrans lidé i v Česku. Značku založili sourozenci Binder si konečně koupí gendertrans lidé i v Česku. Značku založili sourozenci 12. dubna 2024 v 9:12

„V podstatě jsem byl podveden, abych podepsal papíry pro jednoho ze svých starších chlapců, Xaviera,“ řekl o svém dítěti a použil jeho předchozí chlapecké jméno.

Elon Musk
Zdroj: TASR

„Všechno se to stalo ještě předtím, než jsem pochopil, o co vlastně jde. V té době se řešil Covid, takže všude byl velký zmatek. Navíc mi bylo řečeno, že by Xavier mohl spáchat sebevraždu,“ uvedl k tomu, proč se rozhodl přechod podpořit.

V rozhovoru také zpochybnil genderovou dysforii. Jedná se o stav psychické nepohody, který pramení z toho, že se člověk necítí přirozeně ve svém pohlaví. „Je to neuvěřitelně špatné a souhlasím s vámi, že lidé, kteří to podporují, by měli jít do vězení,“ souhlasil v této věci s moderátorem.

Domů
Sdílet
Diskuse