Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. června 2024 v 8:35
Čas čtení 1:35
Veronika Ábelová

Vysoká kriminalita, násilí a drogy. Tohle jsou nejvíce nebezpečná města na světě

Vysoká kriminalita, násilí a drogy. Tohle jsou nejvíce nebezpečná města na světě
Zdroj: Wiki Commons/ Daniel Schwen/ volně k užití
ZAJÍMAVOSTI BEZPEČNOST CESTOVÁNÍ
Uložit Uložené

Léto se blíží a jestli plánuješ dovolenou do zahraničí, poradíme ti, v jakých městech si dávat největší pozor.

Každý stát má místa, na které jsou lidé pyšní. Stejně tak má ale i svá nebezpečná úskalí, kterým je dobré se raději vyhnout. Úroveň nebezpečí se v každém z měst liší. Někde se jedná o pozorné hlídání svých věcí, jinde znamená nebezpečí i vykročení z domu.

Doporučeno
Další várka nejoblíbenějších českých hereček. Kdo to dotáhl do top 15? Další várka nejoblíbenějších českých hereček. Kdo to dotáhl do top 15? 11. června 2024 v 10:58

Server List25 dal dohromady seznam těch nejnebezpečnějších měst na světě a my ti z něj přinášíme sedm těch úplně nejhorších.

7. Detroit, USA

Jedno z nejlidnatějších měst ve Spojených státech a také největší město státu Michigan. Jedná se ale o nejvíce nebezpečné město v Americe. V Detroitu přezdívaném Motor City se podle Forbesu spáchá průměrně 1 220 násilných trestných činů na sto tisíc obyvatel.

detroit
Zdroj: Wiki Commons/ Robert Thompson

6. Caracas, Venezuela

Ke konci roku 2008 označil magazín The Foreign Policy Caracas jako „hlavní světové město vražd“. V prosinci stejného roku bylo zavražděno 510 lidí. Po dobu, co byl prezidentem Hugo Chávez, se počet zvýšil údajně o 67 procent.

venezuela
Zdroj: PxHere/ CC0 Public Domain

5. Guatemala City, Guatemala

Guatemala City je známá kvůli vysoké míře drogového násilí, které je doprovázeno neadekvátními politickými a právními institucemi. Stalo se tak jedním z nejméně stabilních na západní polokouli. Návštěvníci města jsou vyzýváni, aby se vyhýbali veřejné dopravě a netvářili se, jako by se ztratili. Tato opatření jsou hlavně kvůli drogovému násilí a častému vykrádání autobusů.

guatemala
Zdroj: Flickr/ UN Women

4. Kinshasa, Demokratická republika Kongo

Hlavní a největší město Konga je i tím nejvíce nebezpečným. Zásadními problémy Kinshasy jsou gangy, znásilňování, škody na majetku, špatná hygiena a nemoci. K tomu ve městě neustále probíhají občanské nepokoje kvůli válčícím rebelským skupinám a také nelítostnému boji o kontrolu nad národními diamantovými doly.

kongo
Zdroj: Wiki Commons/ Moyogo
Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 2
Domů
Sdílet
Diskuse