Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
12. července 2024 v 12:31
Čas čtení 2:30
Anna-Marie Hanzlíková

Tipy na víkend: Pusť si oscarový animák nebo hottest film s Margot Robbie na Netflixu

Tipy na víkend: Pusť si oscarový animák nebo hottest film s Margot Robbie na Netflixu
Zdroj: Paramount Pictures
FILMY A SERIÁLY KVIFF.TV MAX PROGRAM MAX
Uložit Uložené

Ať už patříš k typům, které tropické teploty zaženou spíše domů a k větráku, anebo naopak prohlížíš program letňáků, v našem víkendovém shrnutí ti přinášíme tipy z programů kin i streamovacích služeb.

V sobotu se má ochladit a pršet, takže je ideální čas vyvalit se doma na gauči a pustit si něco kvalitního na streamovacích službách. Hledáš tipy? Pak už nemusíš, přinášíme ti totiž výběr toho nejlepšího na druhý červencový víkend.

A pokud nechceš trčet pouze doma, ale rád*a bys vyrazil*a třeba do kina, žádné strachy, myslíme i na tyto případy.

Babylon

Margot Robbie, Brad Pitt, dekadence a dvacátá léta? Ano, prosím, nabídneme si. Babylon tě zavede do Hollywoodu, který žije nástupem zvukového filmu. Koho turbulentní změny vynesou na výsluní slávy a čí kariéra naopak upadne v zapomnění? 

Za filmem stojí scenárista a režisér Damien Chazelle, který se podílel i na La La LanduWhiplash nebo Prvním člověku. Snímek získal mimo jiné i Zlatý glóbus, v kinech však příliš neuspěl. Druhou šanci tak nyní dostává na Netflixu.

Na film si vyhraď celý večer, jeho stopáž totiž činí celých 189 minut. Jak ale píše jedna z recenzí na serveru letterboxd, budou to pravděpodobně nejrychleji ubíhající tři hodiny, které jsi u filmu zažil*a.

Kde si film pustit: Netflix
Délka: 189 minut
Režie: Damien Chazelle
Hrají: Brad Pitt, Margot Robbie, Diego Calva, Jean Smaer

Zápisník alkoholičky

Jak pijí ženy? Na otázku odpovídá nový film, který vznikl na motivy stejnojmenné knihy Michaely Duffkové. Ta o své závislosti na alkoholu, do které spadla na mateřské dovolené, začala psát nejdříve blog. Získala za něj dokonce Magnesii Literu, a tak na jeho základě vydala v roce 2020 i knihu.

 

Její příběh teď míří i na plátna kin. Materiálu se ujal režisér Dan Svátek, který už se tématu alkoholismu věnoval v Úsměvech smutných mužů. Ten vznikal podobně, jde o filmové zpracování autobiografické knihy Josefa Formánka.

Doporučeno
Na co koukat o víkendu: Pitt a Clooney společně ve filmu a hvězdně obsazený český seriál Na co koukat o víkendu: Pitt a Clooney společně ve filmu a hvězdně obsazený český seriál 27. září 2024 v 17:00

Zápisník alkoholičky ale líčí specificky ženskou zkušenost. Michaela žije úspěšný život. Potká osudového partnera, vdá se, společně založí rodinu a přestěhují se k manželovým rodičům. A Míša začne pít.

V Česku, podobně jako nejdříve Míša, rizikově pije na 1,7 milionu lidí. Poměr žen a mužů se postupně dorovnává, dnes činí přibližně 1 : 2. Sama Dufková se dnes věnuje osvětě, založila také vlastní centrum pro léčbu závislostí. 

Kam zajít: v kinech od 11. července
Délka: 92 minut
Režie: Dan Svátek
Hrají: Tereza Ramba, Miloslav König, Martin Finger, Barbara Lukešová, Oskar Hes

 

Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 2
Domů
Sdílet
Diskuse